El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es reactiva a Alcoi el seguiment de la gent gran que viu a soles

Imatge de Sabine van Erp, via Pixabay

L'Ajuntament prepara una activitat en línia per afavorir les relacions entre majors, i que tindrà lloc a partir de març.
 

A partir d'aquest mateix dilluns 25 de gener l'Ajuntament reprendrà les telefonades a tots els majors de 65 anys que viuen a soles per a saber com estan. L'anterior contacte va ser en abril i març, durant el confinament. 

El dispositiu, amb el nom DITAC+65, comptarà amb un equip dedicat a fer les cridades i seguiment. Estarà supervisat per la coordinadora del departament de Gent Gran i comptarà amb 2 treballadores administratives i 2 TASOC, a més dels monitors vinculats al projecte d'Aules Culturals i Dinamització de Gent Gran.

El primer contacte ja es va fer durant el confinament, però ara, donada la gran incidència de coronavirus a la ciutat i la petició de l'Ajuntament de reduir al màxim les reunions socials, s'ha decidit fer una nova ronda per saber com es troben els majors alcoians. També se'ls oferirà una activitat en línia a partir de març per a fomentat les relacions interpersonals.

La regidora de Gent Gran, Carol Ortiz, diu que "des que vaig entrar en la regidoria un dels objectius plantejats va ser estar al costat de la gent gran que viu soles i que, ara a més, amb la situació que estem vivint a causa de la Covid-19 són els que més dificultats tenen i pitjor poden passar-ho en haver d'estar soles a casa sense poder eixir. Amb DITAC+65 volem que les persones no se senten soles, que sàpien que des de l'Ajuntament els donem suport i acompanyament, ens oferim per al que necessiten i a més els donem l'oportunitat de participar en activitats des de les seues cases com puguen ser grups de conversa, taller de lectura, escriptura o memòria, exercicis d'estirament o xarrades virtuals de benestar".