El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es reactiva l’atenció presencial a l'Ajuntament, però amb cita prèvia

A partir d'aquest dilluns ja es poden realitzar de manera presencial -demanant cita prèvia- tràmits als departaments municipals d’Habitatge, Registre i OMIC, i al punt PROP de la Generalitat Valenciana. L'atenció serà de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

Per a realitzar els tràmits s'ha de demanar telefònicament cita en els telèfons indicats a continuació. Per a la regidoria d’Habitatge 965 537 201; SIAC (registre i padró) 965 537 103; al telèfon de l’OMIC 965 537 108: i el del PROP  669 671 897. 

La regidora d’Informació i Defensa del Ciutadà, Teresa Sanjuán, explica el següent: "Comencem l’atenció presencial en l’Ajuntament amb els tràmits més demandats, sempre a través de la cita prèvia. Recordem que abans d’anar a les instal·lacions municipals és imprescindible la cita prèvia per telèfon".

D’altra banda, el telèfon creat específicament per a solucionar dubtes i donar informació durant la crisi sanitària de la Covid-19 continua en marxa, el número gratuït és el 900 750 071 amb atenció de dilluns a divendres de 9 a 14 hores. Igualment, es pot telefonar a la centraleta de l’Ajuntament per a tots aquells tràmits administratius que encara no tenen cita prèvia, per a rebre, com s’ha realitzat a les últimes setmanes, atenció telefònica o a través de correu electrònic.