El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es reben 41 sol·licituds per a les beques residència en l'IVAM-CADA Alcoi

Encontre de programadors en l'IVAM-CADA Alcoi / Xarxes socials IVAM-CADA Alcoi

13 sol·licituds són d'artistes d'Alcoi, 12 de la resta del País Valencià, 14 d'altres comunitats i 2 de fora d'Espanya. El 17 de juliol es coneixeran els mereixedors d'aquestes beques.

41 artistes han sol·licitat ser beneficiaris de les beques 'Llançadora' posades en marxa des del departament de Cultura de l'Ajuntament d'Alcoi. Les ajudes, dotades de 30.000 € en total, oferiran una estada a l'IVAM-CADA Alcoi per a creadors del món de la música, les arts escèniques i el vídeo-art.

Del total de sol·licituds rebudes, 13 són d'artistes d'Alcoi, 12 de la resta del País Valencià, 14 d'altres comunitats autònomes i 2 de fora d'Espanya. El 17 de juliol es donaran a conéixer els mereixedors de les beques, després que el jurat haja fet pública l'acta amb la seua decisió.

El jurat que decidirà la concessió de les ajudes està presidit per Raül Llopis com a regidor de Cultura, i comptarà amb representants del Campus d'Alcoi de la UPV, l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alcoi, l'IVAM, la Universitat d'Alacant, la Càtedra Antoni Miró, la Comissió d'Arts Plàstiques del Consell de Cultura.

Raül Llopis assegura que aquesta mena d'ajudes eren "desconegudes fins ara en una ciutat mitjana com Alcoi, tant per la seua elevada quantia econòmica com per les possibilitats que ofereixen als creadors en l'ús d'instal·lacions". Recorda el regidor que es tracta de "beques residencia en un edifici dotat d'un estudi d'enregistrament propi, un saló d'actes amb alta tecnologia i un piano 'de cola'; o sales adequades per les tecnologies més capdavanteres".