El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es recupera el punt ràpid de proves del VIH a l'Alcoià i el Comtat

S'ha recuperat gràcies a la petició dels col·lectius LGTBIQ+ de les comarques, Ponts d'Igualtat i el Col·lectiu MARIola.

És gratuït i anònim, i en menys de 40 minuts dona el resultat. Permet no sols el tractament a temps sinó que també evita l'expansió del virus per desconeixement. El servei es recupera gràcies a les peticions dels col·lectius LGTBI de les comarques.

El Departament de Salut d'Alcoi torna a tindre punt ràpid de proves del VIH, el virus que pot derivar en SIDA. Feia vora 10 anys que es va retirar aquest servei i fins ara els que ho necessitaven havien de sol·licitar-ho com una cita mèdica qualsevol. Però ara es reprén el servei gratuït, anònim i ràpid.

El punt d'atenció serà el Centre de Salut de la Plaça a Alcoi, on està el Centre de Salut Sexual i Reproductiva. Es pot anar directament, o demanar cita per telèfon o per la web. De moment serà aquest punt el que atenga totes les peticions de l'Alcoià i el Comtat, però no es descarta activar també el punt d'Ibi si la demanda així ho requereix.

En el vídeo, el director d'atenció Primària del departament de Salut d'Alcoi, Carlos Vilaplana, ens explica la importància d'una detecció primerenca per a iniciar tractament com més prompte millor. Des de l'Ajuntament d'Alcoi, la regidora de Joventut María Baca explica que els estudis exposen que els joves tenen poca percepció de risc respecte a la SIDA, però que la malaltia continua ací i cal conéixer els mètodes de prevenció. També recorda que encara hi ha comportaments homòfobs que estigmatitzen, una de les raons per la qual la gent està poc disposada a fer-se aquestes proves, i d'ací la importància de la privacitat.

A la presentació del nou servei també ha acudit Aitor Pla, president de Ponts d'Igualtat, un dels col·lectius LGTBIQ+ de les comarques, els que han fet les peticions necessàries per a recuperar aquest servei.