El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es redueix a la meitat la pressió a l'Hospital comarcal

En una setmana hem passat de 88 ingressats per coronavirus a 42. També en l'UCI es nota un descens, i passa de 14 a 8 llits ocupats.

La incidència al departament de salut d'Alcoi encara dobla el marge considerat com Risc Molt Elevat, però en les últimes tres setmanes s'ha reduït de manera constant, i aquest descens també es nota en la pressió a l'Hospital Verge dels Lliris. A finals de gener l'Hospital arribava al punt màxim de pressió amb més de 220 ingressats per coronavirus, i el dia de hui, 16 de febrer, els ingressats per COVID-19 són 42.

També notem un lleuger descens en UCI, on fa una setmana teníem 14 persones en estat greu per coronavirus, i ara en són 8. No sabem quants s'han recuperat i quants no. Però és important destacar que l'UCI ja no està per damunt de la seua capacitat. L'UCI de l'Hospital Verge dels Lliris compta en situacions normals amb 10 llits, que per a la pandèmia s'ha ampliat de manera extraordinària amb llits de la zona de despertar de quiròfan, i que estaven utilitzant-se. Però segons les xifres d'aquest 16 de febrer tenim 8 persones greus a l'UCI per COVID i altres 2 persones per altres patologies, la qual cosa suposa que ja no se supera la capacitat de l'UCI, tot i que està al màxim.