El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es reobrin els més de 60 horts socials d'Alcoi

Un dels horts socials d'Alcoi
  • Hi ha més de 60 horts a la ciutat repartits en diferents zones: Parc Zona Nord, Batoi, zona de Renfe, i en la zona de Mascarella de Ferran.
  • Alguns horts socials estan en mans d’entitats socials i altres, el 80% del total, en mans de persones particulars.

A partir d'aquest dilluns els més de 60 horts socials municipals d'Alcoi tornen a estar operatius, després d'haver estat tancats arran de la declaració de l'estat d'alarma. Els usuaris hauran de complir un protocol de seguretat per tornar a accedir a les parcel·les.

D'acord amb el protocol s'han establit torns de 2 hores en cada parcel·la en dies parells o imparells. Per tant, cada usuari tindrà dues hores cada dos dies. En els Horts de la zona de Renfe, Parc Zona Nord i Batoi, només hi haurà un usuari per torn. I en els Horts de la zona de Mascarelles-Piscina Municipal 2-3 usuaris per torn, sempre que estiguen en horts separats.

Cada usuari disposarà d'una autorització com a adjudicatari, amb possibilitat de delegar-la en cas de ser persones de risc. En l'autorització vénen explicades les condicions de seguretat: No poden estar fora de la seua parcel·la i no poden utilitzar zones comunes ni menjar en els horts.

L'entrada i l'eixida es farà respectant les mesures establides, desinfectant els elements de les portes i les cadenes. Els usuaris dels horts de Batoi i en Zona Nord disposaran de clau per a obrir un accés dins del Parc on estan els horts. Davant de qualsevol dubte, els usuaris poden dirigir-se a la regidoria de Medi Ambient.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Silvestre, explica aquesta obertura: "Fins ara, el decret d'alarma no ens permetia obrir els horts socials però, una nova circular de la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana ja permet que els ciutadans puguen anar a cuidar aquests espais d'autoconsum".