El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es repartiran routers a 40 famílies d'Alcoi per a facilitar l'educació a distància

L'alcalde Toni Francés manté una videoconferència amb responsables autonòmics en matèria d'habitatge.
  • Els routers aniran acompanyats d'un abonament d'Internet gratuït de 50 GB al mes durant els mesos d'abril, maig i juny.
  • En el conjunt del País Valencià, la Generalitat facilitarà 700 routers.

40 famílies d’Alcoi que resideixen en habitatges públics rebran un router per facilitar l’activitat educativa a distància dels seus xiquet i xiquetes. El consistori està fent la selecció de les famílies beneficiàries i es preveu que el repartiment comence a partir de la pròxima setmana.

Els routers es distribuiran entre famílies amb menors en edat escolar de diversos grups d'habitatge públic de la Comunitat Valenciana, acompanyats d'un abonament d'Internet gratuït de 50 GB al mes durant els mesos d'abril, maig i juny.

La mesura està enfocada per a famílies amb infants en edat escolar que no disposen de connexió a Internet per a seguir l'activitat educativa mentre es dure la situació d'excepcionalitat provocada pel Coronavirus. Amb els routers també es pretén que els usuaris tinguen accés a l'Administració electrònica en un context d'estat d'alarma i de confinament.

La regidora d'Habitatge, María Baca, explica que la iniciativa, duta a terme per part de les conselleries d'Habitatge i d'Innovació, "posa a disposició de les famílies amb xiquets i xiquetes en edat escolar tots els recursos necessaris per a accedir als materials i continguts que els permeten continuar aprenent i d'alguna forma també evitar o pal·liar una major desigualtat que també trobem respecte a la bretxa digital". En el conjunt del País Valencià, la Generalitat facilitarà 700 routers.