El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es reprenen a Xixona les obres municipals suspeses per l'Estat d'Alarma

La decisió s'ha adoptat per a "reactivar com més prompte millor el teixit econòmic de la localitat", després que el Govern d'Espanya haja donat permís per a reprendre activitats no essencials. 

L'Ajuntament de Xixona ha donat llum verda perquè es reprenguen les obres municipals -per valor superior a 4,5 milions- que van haver de ser suspeses per la declaració de l'estat d'alarma.

Entre les obres afectades es troba la reforma del castell de la localitat, una actuació que té com a objectiu rehabilitar la Torre Grossa i la 'alcazaba'. Així mateix, van quedar paralitzades les obres de rehabilitació de la Casa Rovira, per a convertir-la en nova seu de la biblioteca municipal. El Coronavirus també va deixar sense començar les obres de construcció del gimnàs-menjador del CEIP Sagrada Família, que s'havien d'iniciar la mateixa setmana que va esclatar la crisi.

De la mateixa manera, les mesures preventives per la Covid-19 van obligar a paralitzar les obres en els polígons industrials, entre elles la renovació de l'enllumenat i la instal·lació de càmeres de seguretat. Una altra de les obres afectades per la paralització i que podrà reprendre's és la de la renovació del col·lector del carrer Sant Francesc, on soles falta reasfaltar el carrer.

L'alcaldessa Isabel López ha assenyalat que "una vegada que les adjudicatàries han presentat els seus protocols de protecció i han pres les mesures necessàries, no es vol allargar més una situació que podria implicar conseqüències molt negatives, tant per a les empreses com per als treballadors".