El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es reprenen les obres del projecte de recuperació del Molinar

Estabilització de la façana del Molí Vell del Ferro.

La reanudació de les obres coincideix amb l'expropiació del 6,35% de la propietat de la Fàbrica de Els Solers - Molí de Ferro, dins dels plans de construcció del Centre d'interpretació del conjunt industrial del Molinar.

Després de mesos de paralització, a penes queda una setmana perquè es reprenguen les obres per a recuperar el conjunt industrial del Molinar. Els treballs per a resoldre els problemes d'estabilitat del terreny finalitzen aquest dimarts; així que a l'espera de tenir els pertinents informes tècnics, l'empresa podrà reprendre unes obres que estaven paralitzades des de novembre de 2019.

Els treballs s'han centrat en l'adequació del vial d'accés a la zona d'obres, per tal de facilitar l'entrada de  maquinària, així com en l'estabilització de la façana del Molí Vell del Ferro. D'aquesta manera es reprendran unes obres paralitzades des de fa mesos, després que l'empresa encarregada de les mateixes al·legara problemes derivats de la inestabilitat d'un talús adjacent al conjunt industrial

Vial d'accés al conjunt industrial del Molinar

Expropiació de l'immoble

La reanudació de les obres coincideix amb l'expropiació del 6,35% de la propietat de la Fàbrica de Els Solers - Molí de Ferro, dins dels plans de construcció del Centre d'interpretació del conjunt industrial del Molinar. L'Ajuntament ja disposava del 93.65% de la propietat d'aquest immoble, i davant la impossibilitat d'arribar a un acord amb els propietaris del percentatge restant, s'ha vist obligat a expropiar.

D'aquest percentatge restant, el 5,5% correspon a una herència de 1932 i el 0,79% a una altra de 2019. La regidora de Patrimoni, Lorena Zamorano, explica el procés d'expropiació de la següent manera: "Hem hagut d'iniciar l'expropiació davant la impossibilitat d'obtenir acord amb els nombrosos propietaris en el que està repartit eixe 5% que ve d'herències del passat. Són molts hereus amb els quals no ha sigut possible en molts casos ni trobar-los i en altres ni arribar a acords".

Cal recordar que l'immoble Els Solers – Molí de Ferro és un antic molí paperer reedificat en el segle XIX sobre un antic molí fariner anterior que pertany al conjunt de 'Fàbriques de Primera Aigua'. En 2006, i davant del deficient estat de conservació que presentava, l'Ajuntament va adquirir quasi la totalitat de la propietat i es van portar avant unes actuacions de consolidació de l'estructura i la renovació de la coberta.