El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Estabilitzat l'incendi a la Vall de Gallinera. Encara es desconeixen les causes

Estabilitzat l'incendi a la Vall de Gallinera. Encara es desconeixen les causes

El Consorci Provincial de Bombers ha informat que l'incendi declarat a la Vall de Gallinera ja ha sigut estabilitzat cap a les 10 h d'aquest calorós 10 d'agost. Encara es desconeix l'abast de la superfície cremada però l'última referència és de 160 hectàrees cremades.

Més informació

Estabilitzat l'incendi a la Vall de Gallinera. Encara es desconeixen les causes

Es retira la proposta de l'alberg caní per a repartir la pólvora de festes d'Alcoi

Repartiment de pólvora d'altre any. En el 2018 es preveu repartir 3.000 quilos
A hores d'ara es té altra proposta però s'està a espera del vistiplau de la Guàrdia Civil

Segons la nova normativa, el lloc on es repartisca la pólvora ha de tindre al voltant una circumferència de quasi 290 metres de radi on no hi haja res que puga vore's afectat. Si es repartia la pólvora en la protectora d'animals, suposava que s'havia de tallar tant la carretera del Preventori com la de Banyeres, amb els consegüents problemes de trànsit. És per aquest motiu que l'Associació de Sant Jordi i l'Ajuntament han decidit retirar aquesta proposta i buscar un lloc més adient. Ja tenen un lloc que consideren adequat, i estan a espera de rebre el vistiplau de la Guàrdia Civil.

A hores d'ara l'Associació de Sant Jordi i la regidoria de festes ultimen els detalls per a una nova ubicació que complisca tots els requisits del nou reglament d'explosius. Asseguren que ja tenen el lloc idoni i estan a espera de rebre el vistiplau de la Guàrdia Civil.

I és que el nou reglament que afecta la pólvora és més estricte que fins ara i estableix una circumferència al voltant del lloc on es reparteix la pólvora, on tot ha d'estar protegit. Cap dels llocs utilitzats en altres anys, com la piscina municipal, les instal·lacions d'ADIF o el poliesportiu, compleix aquesta normativa. Amb la nova fórmula (cal traure l'arrel cúbica del total de quilos de pólvora a repartir i multiplicar per 20) es determina que a Alcoi, on es preveu repartir 3.000 quilos de pólvora, el lloc ha de tindre una circumferència de quasi 290 metres de radi. Segons expliquen des de l'Associació de Sant Jordi, en el cas de la protectora s'obligava a tallar dos carreteres: la de pujada al preventori i la de Banyeres, durant un temps massa llarg "amb el malestar que generaríem a les urbanitzacions de Montesol o El Sargento, o el pas de vehicles i camions a Banyeres". És per això que han decidit retirar aquesta proposta i buscar un altre lloc més idoni i més allunyat de carreteres, del qual donaran informació més endavant en quant estiga tot clar.

El que és cert és que l'elecció de la protectora havia generat certes queixes, en primer lloc des de la mateixa protectora que no consideraren que el lloc fora el més adient, ja que allí tenen animals i poden afectar la seua rutina. També des del Partit Popular s'han mostrat reticents a aquesta decisió perquè asseguren que es tracta d'un nucli zoològic i que segurament contradiguera la normativa valenciana al respecte. Però des de l'Associació de Sant Jordi asseguren que el canvi d'ubicació respon sobretot a la seguretat i per a evitar contratemps pel tall de carreteres properes, per això busquen un lloc més allunyat de vies principals.