El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de 2.300 escolars fan ús de l'ecoparc mòbil del Consorci de Residus de les nostres comarques

A Muro, un grup d'escolars va aprendre com reciclar millor./ AM

L'ecoparc mòbil ha efectuat un total de 44 eixides entre tots els municipis que formen part del Consorci.

 

Durant aquests dos mesos s'han recollit vora tres tones de residus per al seu correcte tractament.

L'ecoparc mòbil del Consorci del Pla Zonal de Residus 7-A2 d'Alacant va culminar fa unes setmanes la seua primera campanya d'eixides entre els 37 municipis que formen part de l'organisme. En total, entre mitjans de setembre i mitjans de novembre, aquesta nova infraestructura ha efectuat un total de 44 eixides programades.

En aquestes 44 eixides de l'ecoparc mòbil s'ha recollit un volum total de residus que ascendeix als 2.815,16 kg. De tots els residus recepcionats, destaquen especialment els aparells electrònics (39% del total), les piles (12%) i els monitors i televisors (9%).

Durant aquests dos mesos de ruta de l'ecoparc, més de 2.300 escolars han pogut comprovar de primera mà com funciona aquesta nova infraestructura adquirida pel Consorci del Pla Zonal de Residus 7-A2. En algunes de les localitats associades s'han organitzat visites programades a l'ecoparc per part dels centres educatius. Després d'una breu explicació sobre les principals funcions de l'ecoparc per part de l'operari responsable, aquest recepcionava cada tipus de residu i el situava en el seu lloc corresponent.

La valoració, tant per part dels educadors d'aquests grups organitzats, com per part de la ciutadania en general, ha sigut molt positiva. Entre altres qüestions s'ha destacat especialment la comoditat de comptar amb una infraestructura d'aquest tipus en el nucli urbà del municipi.

Aquest ecoparc mòbil té un doble objectiu: mobilitzar aquest equip per a així incrementar les xifres de recepció de residus per al seu posterior tractament, i d'altra banda posar en marxa una campanya de conscienciació i d'educació ambiental entre la ciutadania i, especialment, entre els escolars.

La ruta de l'ecoparc mòbil del Consorci es reprendrà amb l'arribada de la primavera, amb la intenció de continuar incidint i promocionant les seues funcionalitats entre el públic escolar.