El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

"España debe saber [superar la postguerra]". Exposició a Cocentaina per a conéixer la història recent d'Espanya

Una de les imatges de l'exposició

L’exposició es podrá visitar de dilluns a divendres, els matins de 10 a 13 h i per la vesprada de dilluns, dimarts, dijous i divendres de 16 a 19:30 h fins al 31 de Maig.

El dimarts 7 de maig, en la Casa de la Joventut de Cocentaina, a les 19:30 h, tindrà lloc la inauguració oficial de l'exposició "España debe saber [superar la postguerra]". Es tracta d'una exposició per 16 panells que utilitzen el cinema com a fil conductor per explicar alguns dels esdeveniments més inquietants del franquisme, com ara el bombardeig de Guernica, el final de la guerra civil, l'exili, Mauthausen...

L'exposició està realitzada per la Universitat d'Alacant, comissariada pel Catedràtic d'Història Contemporània, José Miguel Santacreu. També col·labora en la seua organització el Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina, la Seu Universitària de la Universitat d'Alacant i L'Ajuntament de Cocentaina.

A continuació de la inauguració del 7 de maig, Alejandro Barber, professor de geografia i història de l'IES Pare Arques oferirà la xarrada "80 aniversari del final de la Guerra Civil i l'Exili" i es projectarà part del documental "Cautivos en la arena".