El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Espanya paralitza 15 dies la vacuna d'Astrazeneca afectant als 116.000 docents del territori valencià

  • La vacunació s'ha paralitzat esta vesprada quan ja s'estava posant la dosis d'Astrazeneca al professorat valencià

Espanya paralitzarà des d'aquest dilluns durant almenys 15 dies la vacunació amb dosi d'AstraZeneca contra el coronavirus, una decisió en línia amb la presa en les últimes hores per diversos països europeus entre els quals es troben Alemanya, França o Itàlia.

La decisió ja ha sigut comunicada per part de la ministra de Sanitat, Carolina Darias, als consellers de les comunitats autònomes i s'ha fet "per precaució". Així ho ha transmés la ministra durant la reunió extraordinària del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut que s’ha celebrat a les 17.30.

Cal recordar que hui ha començat la vacunació massiva al personal docent al territori valencià, entre ells tots els treballadors d’aquest gremi de les comarques centrals, els quals anaven a rebre la vacuna anglosueca.
Aquesta reunió s'ha convocat en el dia que Rússia ha anunciat acords amb Espanya per a produir la vacuna Sputnik V i Itàlia ha suspés la vacunació amb AstraZeneca. El mateix camí han pres Alemanya i França, països que també han retirat la vacunació amb AstraZeneca així com diverses comunitats de l’estat espanyol.

En este sentit, la companyia AstraZeneca ha emés un comunicat en el qual ha fet una crida a la tranquil·litat perquè no hi ha "cap evidència" de la seua relació amb un augment del risc d'episodis trombòtics, "en cap grup d'edat definit, sexe, lot o en cap país concret".
El laboratori indica que, fins ara, a la UE i el Regne Unit s'han notificat 15 casos de Trombosi Venosa Profunda (TVP) i 22 d'embòlia pulmonar entre les més de 17 milions de persones que han rebut el seu preparat fins al 8 de març.

L'Organització Mundial de la Salut va instar el dilluns als països que no interrompen les campanyes de vacunació després que altres dues nacions europees i una asiàtica es van sumar al grup que va suspendre l'ús de la vacuna d'AstraZeneca contra la covid-19 per dubtes sobre la seua seguretat.  "Hui dia, no hi ha proves que els incidents siguen causats per la vacuna i és important que les campanyes de vacunació continuen per a poder salvar vides i frenar la greu malaltia que provoca el virus", va afirmar el portaveu de l'OMS, Christian Lindmeier..