El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'Espera llegint', la nova campanya de promoció de la lectura en valencià als comerços de Cocentaina

Amb esta idea es promociona la lectura en la nostra llengua, però també les visites a llibreries i biblioteques.

Si per qualsevol cosa has de fer cua en un comerç contestà, ara pots esperar llegint en valencià. És la campanya d'animació lectora de la Conselleria d'Educació i Cultura i la Fundació Bromera, a la qual poden sumar-se els ajuntaments valencians, i a les nostres comarques ja ho ha fet Cocentaina.

L'Ajuntament ha rebut 40 lots de material per part de conselleria i els ha repartit pels comerços de la ciutat. Són uns expositors amb una sèrie de llibres curts en valencià (amb il·lustracions d'autors valencians), i amb detalls com marca pàgines. En els llibres trobem vocabulari o altres recomanacions bibliogràfiques, i s'anima a visitar llibreries i biblioteques per a seguir llegint en valencià. Els comerços també poden adquirir nous llibres que pensen poden agradar els seus clients.

"Llegir és una activitat que es pot realitzar en qualsevol espai i utilitzar els comerços com a difusors de literatura és una idea formidable", diu la regidora de comerç Paqui Ruiz. "Res millor per no avorrir-se mentre esperem el torn en un comerç o en la consulta mèdica, mentrestant ens pentinen a la perruqueria o prenem un café al bar, que deixar passar el temps volant llegint i en la nostra llengua".