El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Esquerra Republicana de L'Alcoià - Comtat demana a l'Ajuntament que denuncia a l'empresa Domus VI i que es pose "al capdavant de les investigacions"

Residècia d'Oliver / AM

"No pretenem fer una crítica irresponsable en un moment tan complicat i sobre un tema tan greu, ben al contrari som conscients que cal ajuntar forces per a plantar cara, no solament a la COVID, sinó a empreses llunyanes que incompleixen acords en serveis públics a costa de les vides dels nostres majors".

El partit republicà ha instat l'Ajuntament d'Alcoi que denuncie a l'empresa Domus VI i demanen amb caràcter d'urgència que "es prenguen mesures contundents i ràpides amb la gestió de la Residència DOMUS VI, la Residència d'Oliver, que ha estat la més afectada de tot el País Valencià amb 73 morts".

Esquerra Republicana vol mostrat tot el seu suport als familiars afectats. A més es posen "a disposició de l'equip de govern i la resta de les forces presents al consistori per dur a terme les accions que siguen necessàries".

Ací podeu llegir el comunicat complet d'Esquerra Republicana de L'Alcoià - Comtat:

ESQUERRA REPUBLICANA DE L'ALCOIÀ-COMTAT INSTA L'AJUNTAMENT D'ALCOI QUE DENUNCIE L'EMPRESA DOMUS VI.

Passada una setmana de l'homenatge a les víctimes per la COVID i a les persones que tingueren cura dels malalts Esquerra Republicana de l'Alcoià-Comtat vol, en primer lloc sumar-se a les mostres de solidaritat amb aquelles famílies que han patit la malaltia i la pèrdua així com amb aquelles persones que han vetllat per la nostra salut des del col·lectiu sanitari, de seguretat, serveis socials.

Volem mostrar especialment tot el nostre suport al col·lectiu de familiars afectats per la mala gestió de la Residència d'Oliver

Alhora entenem que és urgent que es prenguen mesures contundents i ràpides amb la gestió de la Residència DOMUS VI, la Residència d'Oliver, que ha estat la més afectada de tot el País Valencià amb 73 morts.

Entenem que l'ajuntament d'Alcoi ha de posar-se al capdavant de les investigacions i possibles denúncies que es facen contra DOMUS VI, assumint el paper de protector de la ciutadania, en primer lloc, i vigilant de les accions legals i d'inspecció que puguen donar-se. Entenem que l'equip de govern manté reunions amb els departaments autonòmics de sanitat i serveis socials i en cap moment dubtem de la preocupació de l'ajuntament i l'alcaldia per un tema tan dolorós. Per aquest motiu demanem que es done un pas més i, donat el cas, l'ajuntament es persone en la possible causa judicial que s'òbriga. I, en aquest sentit, ens posem a la disposició de l'equip de govern i la resta de les forces presents al consistori per dur a terme les accions que siguen necessàries per tal d'esclarir els fets i arribar a la suspensió del contracte; un contracte clarament incomplit per part de l'empresa.

No pretenem fer una crítica irresponsable en un moment tan complicat i sobre un tema tan greu, ben al contrari som conscients que cal ajuntar forces per a plantar cara, no solament a la COVID, sinó a empreses llunyanes que incompleixen acords en serveis públics a costa de les vides dels nostres majors. Tots els partits polítics estem en l'obligació de posar eines i recursos al servei del col·lectiu d'afectats, en primer lloc, i del poble d'Alcoi i la comarca i així ho fem públicament des d'ERPV l'Alcoià-Comtat. Temps tindrem per discutir sobre la necessitat de tindre uns serveis públics que siguen públics de debò.

El fet que DOMUS VI siga un fons d'inversió que deriva els seus guanys econòmics a un paradís fiscal ubicat a l'illa de Jersey ens fa pensar que allò que menys importa a l'empresa són les persones, els nostres majors, sinó els guanys econòmics. D'una altra manera no hauríem vist les negligències patides durant el confinament i posteriorment. L'ambició pels guanys econòmics és el motiu pel qual no hi ha les atencions ni el personal suficient per a atendre amb la dignitat que mereix la població més gran.