El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Esquerra Republicana presenta una moció perquè la Plaça de l'Ajuntament passe a portar el nom de l’escriptora alcoiana Isabel-Clara Simó

Isabel-Clara Simó / Imatge arxiu

Els republicans d'Alcoi defensen que Isabel-Clara Simó hauria de tenir un espai central en el poble que “li despertava una forta tendresa”.

El grup local d'Esquerra Republicana ha presentat a l'Excel·lentíssim Ajuntament d'Alcoi unamoció per al proper plenari per a sol·licitar que l'actual plaça d'Espanya, popularment conegudacom plaça de l'Ajuntament o “bandeja”, passe a denominar-se Plaça d'Isabel-Clara Simó.

Tal i com s'assenyala en l'única biografia autoritzada d'Isabel-Clara Simó, escrita pel també alcoià Jordi Tormo, al llarg de més de 40 anys de trajectòria literària, l'escriptora va cultivar amb èxit tots el gèneres. A més va ser una alcoiana compromesa, sobretot, amb la nostra llengua i el feminisme.

El grup d'Esquerra Republicana de la ciutat d'Alcoi entén que Isabel-Clara Simó ha de tenir un espai central a la ciutat per ser una escriptora tan guardonada i per la increïble trajectòria literària assolida; també per ser una veu compromesa durant tota la seua vida; finalment, per ser una alcoiana que sempre s'ha mostrat orgullosa de ser-ho. Per tot açò els republicans d'Alcoi defensen que Isabel-Clara Simó hauria de tenir un espai central en el poble que “li despertava una forta tendresa”. El seu poble, Alcoi.