El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Esquerra Unida convoca una concentració per a reivindicar inversions en la línia Xàtiva-Alcoi

El diputat en el Congrés per Esquerra Unida Ricardo Sixto ha anunciat que la seua formació presentarà una proposició no de llei en el Congrés per a reclamar millores en les freqüències dels ferrocarrils. 

 

 

 

Dirigents de la formació Esquerra Unida s'han concentrat aquest 10 de desembre a l'estació de ferrocarril d'Ontinyent per a reivindicar majors inversions en la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi. A la cita han acudit entre altres la coordinadora general d'EUPV, Rosa Pérez Garijo, i la portaveu de Guanyar Alcoi, Estefania Blanes.

Un altre dels dirigents d'EU que s'ha desplaçat fins a Ontinyent ha sigut el diputat en el congrés Ricardo Sixto. El parlamentari s'ha compromés a "estar vigilants en el Congrés dels Diputats per a tractar de garantir que les promeses fetes pel govern de Sánchez, de respectar eixa proporcionalitat entre la població valenciana i les inversions en els Pressupostos Generals de l’Estat". El diputat  també ha anunciat que la seua formació presentarà una proposició no de llei en el Congrés per a reclamar millores en les freqüències dels ferrocarrils. 

Garijo ha assegurat que "no pot ser és que en aquests moments siga molt més fàcil i molt més ràpid anar des de València a Madrid que no al nostre territori. Cal que hi haja una prioritat política en aquestes línies en compte d'una prioritat en les línies d'alta velocitat". Per la seua banda Blanes ha considerat que les inversions en la línia  ferroviària són "una de les primeres reivindicacions que s’han de fer en el moment que es tinga l‘oportunitat a les Corts Valencianes", ja que ha estat "oblidada moltíssims anys per les nostres administracions”.