El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Esquerra Unida no organitzarà actes en l'Àgora fins que l'espai no siga accessible

Acte de campanya d'Unides Podem per a les eleccions autonòmiques de 2019 en la sala Àgora.

Recordem que el col·lectiu AVANZAR ha reiterat en diverses ocasions les barreres arquitectòniques de l'espai, les quals no han impedit que l'Ajuntament seguisca organitzant activitats amb vocació social.

Les veus crítiques amb la sala Àgora i la seua falta d'accessibilitat continuen succeint-se. Ara és el torn de l'Assemblea Comarcal d'EUPV, des d'on asseguren que no utilitzaran l'espai per a cap acte que s'organitze fins que siga accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Recordem que el col·lectiu AVANZAR ha reiterat en diverses ocasions les barreres arquitectòniques de l'espai, les quals no han impedit que l'Ajuntament seguisca organitzant activitats amb vocació social, com ara el 9 d'octubre, o la Trobada per la Solidaritat. De fet, AVANZAR i altres col·lectius de caràcter social ja han anunciat que no participaran en la trobada, com tampoc ho farà Compromís Alcoi, en senyal de protesta.

Esquerra Unida se suma ara a aquesta reivindicació, lamentant "la falta de sensibilitat de molts governs municipals davant les barreres arquitectòniques existents en molts edificis municipals", i que per tant "impedeixen a una part important de la població poder fer ús d'aquests espais". Així doncs, l'organització no farà ús de l'Àgora d'Alcoi fins que les reivindicacions dels col·lectius no siguen escoltades i es pose solució a la problemàtica. En paraules de la coordinadora comarcal Eli Aleix, "és intolerable que un espai municipal margine a persones per la seua falta d'accessibilitat".