El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Està l'univers i deprés Internet

Article d'opinió de Jordi Domenech

Internet en l'actualitat es pot considerar un nou univers, les oportunitats i tot el que podem fer per mitjà d'Internet són quasi il·limitades. Però aquest nou món va nàixer per a un propòsit principal, per a l'intercanvi d'informació amb altres usuaris. I és en eixe intercanvi on vull centrar-me, ja que la majoria de coneixement i informació que registrem dia a dia el veiem a aquest espai, i és ací on entren en joc el cibermitjans.

Política, economia, societat, i tot allò que ocorre al món està al càrrec dels mitjans periodístics, però mentre que fa uns anys la informació arribava a les hores o inclús un dia després, arriba la famosa connexió en xarxa, que permet l'intercanvi de qualsevol comunicat al moment, i és aquest intercanvi instantani la principal diferència d'un mitja corrent.

Ara bé, perquè puguem rebre tot document i informació a l'instant és necessari fer un sacrifici, la qualitat. Internet és velocitat, i per a fer públic alguna una notícia al cap de pocs segons s'ha d'eliminar gran part de la qualitat que podria arribar a tindre, i en moltes vegades aquesta visió de rapidesa cau en la propagació d'un text sense color i sense cap tipus de rigor.

Així i tot, els efectes negatius que puguen implicar els cibermitjans, cap dir que també aporta llum a un component més important que la qualitat d'un producte, els usuaris. Aquesta nova forma de fer periodisme permet una major difusió i comunicació amb els lectors. Per posar un exemple, ens trobem els mitjans locals, que gràcies a la seua modernització és possible aconseguir racons que mai una persona es creia capaç d'arribar. Avui tots poden conéixer el que ocorre a qualsevol part del món, i si et trobes fora del teu poble o ciutat ets capaç de rebre tot tipus de notícia d'allí. Ja no és necessari enviar cartes o haver d'esperar el que posen al periòdic de paper per a llegir-ho, ara tot el món és nostre, i la informació és de tots.