El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Opinió d’Aarón Ferrándiz, membre de l’Equip de Comunicació del Cercle Podem Alcoi,

Opinió d’Aarón Ferrándiz, membre de l’Equip de Comunicació del Cercle Podem Alcoi

Estalvi, implicació i conservació

Des de Podem impulsarem en municipis de la Comunitat Valenciana una moció a favor de la implantació del Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn d'envasos (SDDR), després del rebuig del PSPV i Compromís a incloure-ho en els pressupostos de la Generalitat del 2018 Opinió d’Aarón Ferrándiz, membre de l’Equip de Comunicació del Cercle Podem Alcoi

Des de Podem impulsarem en municipis de la Comunitat Valenciana una moció a favor de la implantació del Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn d'envasos (SDDR), després del rebuig del PSPV i Compromís a incloure-ho en els pressupostos de la Generalitat del 2018.

Els avantatges del Sistema de Retorn d'envasos, són una realitat en les més de 40 regions de tot el món en què el sistema funciona amb gran èxit: Alemanya, Suècia, Dinamarca, Austràlia, Canadà, alguns estats dels EE.UU; països capdavanters en matèria econòmica o mediambiental que estan aconseguint taxes de recollida selectiva d'envasos de fins al 98%. Beneficia els municipis, ja que suposa un cost zero per a l'administració central i beneficis per als municipis d'entre 57 i 93 milions d'euros (d'1,4 a 1,97 € per habitant en estalvi en serveis de recollida i neteja). El SDDR és un 60% més barat que els SIG (Sistemes Integrats de Gestió) per envàs recollit selectivament. Crea llocs de treball sense cap cost per a les administracions. Dóna suport al comerç compensant amb una mitjana de 3 cèntims per envàs recollit. És l'únic sistema conegut que, aconseguint quotes de reciclatge properes al 100%, ha demostrat la seva viabilitat econòmica i el que menor impacte ambiental genera. Converteix el residu en recurs i augmenta la taxa de reciclatge del 35% actual fins al 90%.

L'Ajuntament d'Alcoi (tot i la negativa de PP i Ciutadans) va donar suport a aquesta iniciativa amb els vots favorables de Guanyar Alcoi, Compromís i el PSOE. No obstant això, aquests dos últims partits ja no pensen el mateix en l'àmbit autonòmic. Va ser el mateix Partit Socialista juntament amb Compromís qui van rebutjar incloure la nostra proposta en els pressupost autonòmics. Per què? Doncs sembla que les pressions del col·lectiu del gran empresariat de reciclatge valencià i de la dreta (PP i Ciutadans), almenys en aquesta ocasió, els han pesat més que la responsabilitat social i ambiental.

En aquest segle, el nostre entorn ens planteja reptes enormes, un d'ells la gestió dels residus i hem de ser conseqüents. Per això, des de Podem apostem clara i fermament pel SDDR i per la seva implantació en cadascun dels nostres municipis.

Opinió d’Aarón Ferrándiz, membre de l’Equip de Comunicació del Cercle Podem Alcoi

Opinió d’Aarón Ferrándiz, membre de l’Equip de Comunicació del Cercle Podem Alcoi