El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Estalvi per a la campanya del 10N en Alcoi: Sense banderoles i menys cartelleria electoral

Pegada de cartells en Alcoi per a les Eleccions Generals del 28 d'abril.

Així ho ha confirmat l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, qui transmetrà la proposta als portaveus de la resta de forces polítics durant els pròxims dies.

El Bolletí Oficial de la Província recollia a principis d'octubre l'espai urbà reservat en Alcoi per a la propaganda electoral del 10N: fins a 88 m² repartits en 27 panells i 353 banderoles. No obstant això, el govern local té previst proposar a la resta de partits una disminució d'aquest espai, eliminant les banderoles i reduint la cartelleria.

Així ho ha confirmat l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, qui transmetrà la proposta als portaveus de la resta de forces polítics durant els pròxims dies. Francés recorda que aquest és un espai gratuït per als partits, però que genera un cost en hores de treball per als operaris municipals, que s'encarreguen de muntar i desmuntar els panells. Així doncs, la tradicional apegada de cartells continuarà tenint lloc (en aquest cas la nit del 31 d'octubre a l'1 de novembre), encara que no es disposarà dels 27 panells estipulats inicialment.

El que desapareixerà completament seran les banderoles; 353 banderoles que finalment no tindran presència en algun dels vials amb major trànsit d'Alcoi, com ara l'Alameda de Camilo Sesto, la Hispanitat o l'avinguda País Valencià. Aquesta mesura també ve motivada per un pacte a escala nacional de la majoria de partits, on es comprometien a reduir els costos de la campanya.

A pesar d'aquesta reducció (que haurà de ser avalada per la resta de la corporació municipal), l'alcalde incideix que "es continuarà garantint el dret de tots els partits a publicitar-se", d'acord amb el repartiment que faça la Junta Electoral de Zona.