El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Estancament de la creació d’ocupació a la comarca

La baixada en les dades de paro s’han produït en el sector Industria i Agrciultura, mentre que s’han incrementat en el sector serveis i la construcció.

La creació de llocs de treballs sofreix un estancament i tant sols Ibi augmenta el número de persones contractades. Alcoi i Cocentaina tenen més parats segons les dades del mes de gener.

Les dades que acaba de publicar el Servei Públic d’Ocupació indiquen un estancament clar en la creació de l’ocupació a la comarca. Ena quest moment hi ha 10.298 parats, 22 mes que al mes de gener.

Per municipis, cal destacar Ibi, que és l’únic que té 56 parats menys. Alcoi suma 49 desocupats i es situa en 4.715, li segueix Cocentaina amb 22 parats més i un total de 899. Muro suma 4 parats més i se sitúa en 640.

La baixada en les dades de paro s’han produït en el sector Industria i Agrciultura, mentre que s’han incrementat en el sector serveis i la construcció.

Cal destacar l’increment de la desocupació femenina, que s’ha incrementat en 28 parades a la comarca de la Muntanya i tan sols amb 6 en el cas dels homes. Amb aquestes dades la taxa de desocupació femenina se situa en 6.502 aturades, dada que continua sent molt més elevat que el masculí amb 3.796 aturats. Amb aquestes dades es posa de manifest la bretxa laboral que continua havent entre homes i dones.

Els sindicats recorden  que es necessiten polítiques actives d’ocupabilitat que permeten combatre la situació de vulnerabilitat que viuen algunes persones i reclamen una pujada dels sous de la classe treballadora, que ha perdut molt poder adquisitiu.

Per a la UGT les polítiques actives d'ocupació no estan sent tan eficaces com haurien de ser, per la qual cosa demanen  “la millorar els serveis d'orientació i informació a les persones en situació de vulnerabilitat. Per a poder tindre ocupació de qualitat és de vital importància reclamar a la patronal que s'assega a negociar les pujades salarials per a la classe treballadora que ha perdut poder adquisitiu”.