El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Estefania Blanes encapçala la llista provincial d'Esquerra Unida a les Corts

Amb tota probabilitat, Esquerra Unida es presentarà amb una llista conjunta amb Podem, així que els noms de la candidatura poden variar lleugerament. També caldrà vore com afectarà les llistes per a Alcoi, on Estefanía Blanes ha sigut candidata a l'alcaldia en les anteriors eleccions locals.

Esquerra Unida del País Valencià ha presentat llistes de consens a les seues primàries. Les dos sensibilitats que s'havien mostrat en la passada assemblea del partit han arribat a un acord per a presentar una llista unitària a cadascuna de les províncies. Així, la llista per València està encapçalada per l'actual coordinadora d'EUPV, Rosa Pérez, qui també és la candidata a la presidència de la Generalitat. I la llista per la província d'Alacant està encapçalada per l'alcoiana Estefanía Blanes, actual portaveu de Guanyar Alcoi en l'Ajuntament.

Per a Estefanía Blanes, en declaracions a ARAMULTIMÈDIA, es tracta "d'una responsabilitat que han delegat en mi des de l'organització, al mateix temps que una satisfacció. És bona notícia per a Alcoi i les comarques de l'interior, que tinguen representació a València per a poder traslladar les demandes necessàries" . La llista provincial es completa amb altres tres membres de les nostres comarques: Eli Aleix de Cocentaina i actual coordinadora comarcal; i Francesc Valls i Iván Torregrosa, tots dos de Muro.

Així, amb aquesta llista única, continua el procés de primàries d'Esquerra Unida per a validar-la. Però probablement, no siga la llista definitiva, perquè cal encaixar-la també amb la de Podem en cas de presentar-se en confluència, que és la intenció que han mostrat tots dos partits. Així, cal esperar també que passe el procés de primàries de Podem, on sí que s'han presentat diverses llistes (en una d'elles està la companya d'Estefania Blanes a Guanyar, Naiara Davó), i després vore com es reparteixen entre els dos partits els diferents llocs.

I per altre costat caldrà vore com afecten aquestes llistes per a les eleccions autonòmiques a les llistes locals. També està obert el procés ara de primàries en Podem, i un procés obert en Esquerra Unida, per a finalment preparar una llista comuna. Perquè la intenció de tots dos partits és mantindre una plataforma com a representació al consistori alcoià. Almenys així es va decidir en l'última assemblea de Guanyar Alcoi.

Des d'ARAMULTIMÈDIA hem volgut saber si Estefania Blanes es presentarà de nou a l'alcaldia d'Alcoi i és una qüestió que encara està per decidir, tot i que la regidora sí que diu que donarà suport a la llista municipal, i que estarà per allò que es decidisca en assemblea, però recorda que en Esquerra Unida no es permet que se solapen diversos càrrecs institucionals i reconeix que prefereix estar en una única candidatura i bolcar-se en eixe treball.