El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Estefania Blanes presidirà la comissió permanent de radiotelevisió valenciana

Estefania Blanes presidint la Comissió / Twitter Esquerra Unida País Valencià

En la seua primera intervenció com a presidenta ha demanat als grups “treballar en positiu per una televisió pública, de qualitat i en valencià”.

La diputada alcoiana a les Corts per Unides Podem, Estefania Blanes, ha sigut designada presidenta de la comissió permanent de radiotelevisió valenciana i de l'espai audiovisual. L'alcoiana també ha sigut nomenada portaveu a la comissió d'Obres Públiques, Infraestructures i Transports, i a la comissió de Peticions (aquesta última de caràcter no legislatiu).

Entre les funcions de la comissió que presidirà Blanes es troba el control del funcionament de l'empresa pública de radiotelevisió, les seues societats i els seus alts càrrecs i directius. També s'encarrega d'atendre a les preguntes i a la tasca de fiscalització que puguen realitzar la resta de grups a les Corts durant les compareixences de la comissió. En la seua primera intervenció com a presidenta Blanes ha demanat als grups “treballar en positiu per una televisió pública, de qualitat i en valencià”.

La designació s'ha produït aquest dijous, amb la primera reunió de la legislatura de les diferents comissions. Sobre el grup d'Unides Podem també ha recaigut la presidència de la comissió de Polítiques d'Igualtat de Gènere i del Col•lectiu LGTBI, en aquest cas en mans de la parlamentària Cristina Cabedo.

El repartiment de les comissions permanents a Les Corts queda de la següent manera: 5 presidències per al PSPV, 4 per a Compromís, 2 per a Unides Podem i PP, i 1 per a Ciutadans. El partit Vox és l'únic doncs que es queda fora d'aquest repartiment.