El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Estefania Blanes sobre Alcoinnova: "Toni Francés i el govern del PSOE juga a l'ambigüitat i a la distracció"

Guanyar Alcoi mostra la seua satisfacció per la sentència que estima el recurs de la Carrasca i anul·la l'ATE d'Alcoinnova

Continuen les reaccions després de la sentència que anul·la l'ATE d'Alcoinnova. Des de Guanyar han mostrat la seua satisfacció plena per la sentència, però acusen l'alcalde Toni Francés de jugar "a l'ambigüetat i la distracció" amb els alcoians.

Satisfacció sense entrebancs per a Guanyar Alcoi després de la recent sentència que, a falta de recursos, declara nul·la l'Actuació Estratègica Territorial d'Alcoinnova a la Canal. La portaveu de la plataforma, Estefania Blanes, valora molt positivament el treball dels grups ecologistes "involucrats en la defensa de l'aqüífer del Molinar, del parc natural de la Font Roja i del benestar general de la ciutadania". 

Això sí, Estefania Blanes també considera que en tot aquest procés, l'alcalde d'Alcoi Toni Francés "ha estat jugant en tots els alcoians i alcoianes, primer amb l'ambigüitat calculada que ha mostrat durant tots aquests anys; l'any passat anunciant que el projecte era absolutament legal i que a finals del 2017 podria començar a fer-se una realitat; i ara desdient-se i afirmant que treballen de la mà de Salvem l'Aqüífer del Molinar, quan, lluny d'això, el Govern del PSOE va prendre la decisió de no seguir als Tribunals en aquesta qüestió en febrer de 2017". Blanes es refereix a aquestes declaracions de Toni Francés, considerant que amb la nova sentència s'ha demostrat "que l'Alcalde estava mentint en aquell moment".

També diu que ha mentit en la comparecència feta aquest mateix dijous 3 de maig, en considerar que hi ha hagut un canvi de criteri del tribunal i que el recurs del consistori era igual que el dels grups ecologistes. Estefania Blanes assegura que "el contenciós que es va perdre per part de l'Ajuntament i els ecologistes l'any passat, es plantejava per la pèrdua de competències municipals en l'ATE; el plet que ha guanyat La Carrasca i Salvem l'Aqüífer, és altre que s'ha plantejat per l'acceptació de l'ATE, perquè es considera que aquesta aprovació no es va fer conforme a dret. És a dir, els dos plets eren ben diferents, a pesar que Toni Francés mentisca i diga el contrari".