El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Estefania Blanes protagonitza el retorn d'Esquerra Unida a les Corts

Estefania Blanes deposita el vot en el seu col·legi electoral d'Alcoi.

Rosa Pérez, secretaria general d'EUPV, serà l'altra representant de la formació en les Corts valencianes.

Dues diputades tindrà Esquerra Unida en les Corts durant els pròxims 4 anys, una d'elles l'alcoiana Estefania Blanes. Després de dues legislatures a l'Ajuntament d'Alcoi amb càrrecs de govern i oposició, Blanes fa el salt a la política autonòmica on, si es reedita el pacte del botànic, podria tenir un paper destacat.

La confluència entre Podem i Esquerra Unida ha assolit en aquestes eleccions autonòmiques 8 escons; serà doncs la força amb menys representació a les Corts però amb un paper essencial per a la governabilitat del País Valencià. Blanes afirma que la seua formació ha de "garantir des de dins i formant part del govern" els canvis que s'han assolit en els darrers 4 anys en la política valenciana. Recordem que Podem va donar suport al pacte del botànic entre PSPV i Compromís encara que sense formar part del govern, una realitat que podria canviar aquesta legislatura.

Malgrat que Esquerra Unida torna a les Corts, el cert és que la seua confluència amb Podem ha restat vots a les dues formacions. Si en 2015 les dues sumaven per separat més de 389.000 vots, en aquestes han aconseguit solament 213.007, el que s'ha traduït en 5 parlamentaris menys dels que tenia Podem en solitari. Blanes recorda que les previsions inclús parlaven d'uns resultats més a la baixa, però que amb la campanya que han dut a terme han aconseguit anar "de menys a més". En general, la pròxima diputada a les Corts és mostra satisfeta per uns resultats que han permés frenar l'ascens de la dreta, i que permetran que la seua formació aporte un plus en "valentia i en matèria de polítiques socials".