El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Estètica romana per a l'heràldica de Sant Jordiet 2019, Álvaro Santacreu

L'emblema s'ha presentat aquest dissabte al centre social de la urbanització de l'Estepar. El Sant Jordiet, Álvaro Santacreu Piñero, s'ha encarregat de descobrir l'emblema, una creu santa d'estètica romana.

Una nodrida representació de la societat festera alcoiana s'ha donat cita aquest dissabte a la urbanització de l'Estepar per tal de conéixer l'emblema distintiu que lluirà la figura de Sant Jordiet 2019, Álvaro Santacreu, de la filà Verds.

El jove Sant Jordiet, Álvaro Santacreu Piñero, s'ha encarregat de mostrar en societat l'emblema, una creu santa amb una marcada estètica romana. En aquest moment tan assenyalat ha comptat amb la companyia dels seus pares, així com membres de la seua filà (els Verds) i d'altres representants de l'entramat fester alcoià.

El disseny i creació porta el segell de Daniel Bravo Marín, fester de la filà Gusmans i treballador del sector de la metal·lúrgia. L'autor ha reconegut una "clara influència de l'estètica romana" al seu disseny, la qual es fa palesar per exemple amb la presència d'una corona de llorer daurada i d'una 'gladius' (espasa tradicional romana) que corona tot el conjunt.

L'acte també ha comptat amb les paraules del president de l'Associació de Sant Jordi, Juan José Olcina, qui ha reconegut amb to distés l'enveja que el jove Álvaro despertarà entre els seus amics. També estaven presents la resta de càrrecs de les Festes de 2019, Magenta, Tomasines, Muntanyesos i Cordón.

Festa a l'Estepar

Recentment, la família d'Álvaro, molt arrelada a la Filà Verds, va celebrar un assaig popular a la mateixa urbanització de l'Estepar on el xiquet va participar d'una improvisada 'filaeta' sobre un cavall blanc i amb una indumentària que recorda al Sant patró amb una gran capa amb la creu distintiva.

 

 

La festa es va allargar durant tot el dia i comptà amb presència de festers i festeres dels Verds, i amics i amigues de l'Estepar, zona de residència estival de la família, Es pot veure un xicotet vídeo de l'acte clicant ací.