El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Estudiants d'Alacant, Valencia i Albacete gaudeixen amb el CampusTec 2020 al Campus d'Alcoi de la UPV

CampusTec, Juan Sesús, un dels professors / Facilitat pel Campus UPV d'Alcoi

Aquesta nova edició del CampusTec 2020 també ha sigut possible gràcies a la col·laboració de la Diputació d'Alacant, Multiscan Technologies, els
grups de Generació Espontània, GROMEP i Interactive UPV; i el Màster en Robòtica i VisióArtificial (MAROVA)
.

El Campus de la UPV d'Alcoi ens porta una altra vegada el CampusTec, això sí, tot de manera virtual.

Torna un any més el CampusTec, però en aquesta ocasió un poc diferent. A causa de les complicacions actuals en què ens trobem, aquest any es realitzara de manera virtual, i perquè tot siga possible i que els estudiants no tinguen problemes a l'hora de treballar, el Campus d'Alcoi de la UPV ha enviat tot el material necessari perquè els estudiants puguen treballar tranquils i sense complicacions. Per sort, i amb la tecnologia de la qual disposen tant Campus com alumnes, estudiants de Sant Vicent del Raspeig, l'Olleria, Mutxamel, Ontinyent, Alcoi, Alacant, Novelda, Quart de Poblet, Paterna, Genovés i Caudete tenen una nova oportunitat de gaudir del CampusTec 2020.

L'objectiu d'aquest Campus tecnològic virtual és familiaritzar als estudiants amb les últimes tecnologies de manera divertida i en les quals es combina l'entreteniment i l'aprenentatge. S'han treballat diferents tècniques de programació que es combinen amb programari de simulació, tot això en línia des de casa. S'han combinat xicotetes explicacions teòriques amb el desenvolupament tutoritzat dels exercicis i projectes proposats.

Jaime Masiá, subdirector d'Ocupació, Emprenedoria i Generació Espontània del campus, ha qualificat de molt "interessant" l'experiència d'aquest 'CampusTec Virtual'. Afirma que "no hi ha un campus d'estiu amb aquest format on s'envie el robot als domicilis de cada alumne". El seguiment de cada inscrit és immediat i "tots els estudiants poden tindre tutories personalitzades si en algun moment no poden seguir la classe".

Des de la Regidoria d'Educació i el mateix Ajuntament de l'Olleria, "aposten per aquesta mena d'iniciatives que contribueixen a la formació dels seus joves. Sempre que puguen col·laborar a complementar l'aspecte formatiu del nostre alumnat alhora que motivar-los/les a endinsar-se en el món de la Ciència i la Tecnologia, un sector amb molta eixida i molt necessari per a fer-nos avançar com a societat, no dubtaren a fer-ho".

Un altre dels patrocinadors és l'Obra Social de Caixa Ontinyent. Des de l'entitat entenen que "les actuacions, lúdiques o formatives, que, com en aquest cas, fomenten la creativitat, el treball en equip, i que ajuden a millorar les tècniques d'estudi, són molt positives per a la formació i per a l'enriquiment del perfil dels estudiants de cara al seu futur i de l'aportació que poden fer a la nostra economia i a la nostra societat. A través de xicotets projectes científics, els participants al CampusTec adquireixen competències en robòtica, en disseny i fabricació digital, en desenvolupament informàtic i en programació; i tot això genera una base formativa més àmplia i oberta".

Aquesta nova edició del CampusTec 2020 també ha sigut possible gràcies a la col·laboració de la Diputació d'Alacant, Multiscan Technologies, els
grups de Generació Espontània, GROMEP i Interactive UPV; i el Màster en Robòtica i VisióArtificial (MAROVA)
.