El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Estudiants del Campus d'Alcoi de la UPV dissenyen i construeixen una moto elèctrica per a competició

Competiran a la Motostudent, que tindrà lloc en Motorland, Aragó, del 3 al 7 d'octubre

Alumnes de diversos graus del campus alcoià han col·laborat per a fer realitat aquest projecte

Durant els últims dos anys, alumnes de diferents graus del campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València han dissenyat, fabricat i fet el pla de negocis per a una moto totalment elèctrica. Ara l'han presentat al públic, i el pròxim mes d'octubre es traslladaran fins a Motorland, Aragó, per a participar en la Motostudent, una competició internacional on participen universitats de tot el món.

Tots els participants en el projecte /AM

El projecte naix en el Grup de Generació Espontània del campus d'Alcoi de la UPV, i on estudiants amb ajuda dels professors de la universitat, proposen activitats que els ajuden a desenvolupar-se professionalment i personalment. Han estat dos anys amb aquest projecte, per tal de fer tot el disseny, aconseguir els materials i els patrocinadors, fabricar-la, i preparar un model de negoci on s'especifique el preu de fabricació i venda, el projecte de comercialització o la viabilitat econòmica. Hi han participat alumnes d'enginyeria mecànica, enginyeria elèctrica, química i direcció d'empreses.

No és la primera vegada que el Grup de Generació Espontània dels Campus de la UPV d'Alcoi participa en la Motostudent, però en l'anterior edició ho feren amb una motocicleta de combustió. Erika Castillo, estudiant d'ADE i membre del grup, explica que ha sigut totalment diferent perquè "és un vehicle nou, el sector és relativament nou, els components són més difícils d'aconseguir, són més cars. També com és un sector més nou, els patrocinadors tenen un poc més de risc i no és tan fàcil com una de combustió que és més seguir i té menys risc".

El pilot, Miguel Matarredona, amb la moto eèctrica/AM

Ara van a Aragó amb aquesta nova moto elèctrica, amb la que hauran de participar en proves estàtiques del prototip i altres dinàmiques com acceleració, frenada o velocitat. També hauran de superar amb bona nota el desafiament de carrera: 5 voltes al recorregut, que suposen 25 quilòmetres. L'equip del campus d'Alcoi de la UPV estarà en Aragó participant en la Motostudent del 3 al 7 d'octubre.