El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Estudiants del campus d'Alcoi de la UPV guanyen el concurs nacional de robòtica humanoide

Des del 2012, i excepte un any, el grup de robòtica del campus ha guanyat totes les edicions de CEABOT, el campionat nacional on els robots han de superar diverses proves.

El Campus d'Alcoi de la UPV dona l'enhorabona al GROMEP, el Grup de Robòtica i Mecatrònica del Campus d'Alcoi de la UPV, que ha quedat campió en el concurs nacional CEABOT de robòtica humanoide. En les últimes 10 edicions, el grup de la universitat d'Alcoi ha quedat primer, excepte un any, en 2016, que va quedar segon.

En este campionat, els robots han de superar diferents proves, com pujar una escala, lluitar amb un altre robot, una prova lliure on es controla al robot "amb onades cerebrals", i una última prova on han de seguir una 'llebre' amb un codi identificatiu.

Enguany, el grup participant des d'Alcoi estava format per Elena García Canet, Vicent Madramany Pasqual, Andrea Valor Bravo, Alejandro Burguete Medialdea i Ignacio Fresneda Medina, amb Jaime Masiá com a professor i director de l'equip.

El GROMEP és un grup de professors i alumnes que treballen en el coneixement i promoció de la robòtica. S'ha format dins del Grup de Generació Espontània de la UPV, i on es posen en marxa les iniciatives que provenen dels alumnes, amb grups interdisciplinaris i estudiants de diferents disciplines.