El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Estudiants del CIP FP Batoi participaran en un programa per afavorir la convivència en zones vulnerables

CIP FP Batoi / AM

Càritas ha manifestat la col·laboració amb els estudiants

Quatre estudiants del Grau d'Integració Social del CIP FP Batoi participaran en el programa ‘Joves per la Integració’. Viuran durant els dos cursos del cicle formatiu en diferents zones del centre de la ciutat. Aquesta intervenció consistent en l'anàlisi de la situació i el disseny d'actuacions de dinamització comunitària, s'articula mitjançant la cessió temporal de dos habitatges propietat de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (Evha).

El conveni amb el CIP FP Batoi estableix la col·laboració i coordinació de les parts en l'execució del programa, que tenen com a objectiu impulsar models de referència que possibiliten el suport i acompanyament que siga necessari per al desenvolupament de la intervenció que es duga a terme en dues zones concretes del centre d'Alcoi, per la qual cosa els estudiants de CIP FP Batoi que estiguen cursant el cicle superior de Tècnic d'Integració Social, podran adquirir un aprenentatge molt més profund a través de la seua pròpia experiència i aplicar de manera directa els coneixements que vagen adquirint.


L'alumnat que forma part d'aquest projecte el realitza a través de l'anomenat FP Dual, el comportarà la remuneració econòmica pel treball realitzat. Quant al moviment associatiu, Càritas ha manifestat la col·laboració amb els estudiants per a la realització de tallers amb menors de la zona.


El conveni estableix que el personal tècnic de l'ajuntament col·laborarà en l'assentament dels estudiants en els habitatges, presentarà i connectarà als estudiants amb els recursos socials del barri, especialment amb els recursos de titularitat municipal. També supervisarà l'ajust entre els estudiants i el programa de voluntariat desenvolupat amb recursos socials públics i privats del barri. Finalment serà l'encarregat de la coordinació tant amb la Policia, com amb el personal tècnic de l'EVHA i les entitats socials.


Maria Baca, regidora d’Habitatge, apunta que “comencem aquest programa amb molta il·lusió. Pense que és un exemple de col·laboració entre les tres entitats per a dur a terme programes educatius innovadors i a més fomentar figures professionals com l'Integrador Social i el treball en la millora de la convivència, aspecte fonamental per a les polítiques d'habitatge”.