El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Estudiants d’enginyeria informàtica francesos treballen amb la UPV Campus d’Alcoi a la Fira de Cocentaina

La Fira de Tots Sants suposa també l'inici d'un projecte ERASMUS on estudiants francesos, alcoians i valencians sumen esforços per a la creació d'una aplicació. Cada universitat aporta una de les seues especialitats: la francesa la programació, des del campus d'Alcoi la robòtica, i des de València la part comunicativa i de disseny.

La Université Clermont-Auvergne de França, la UPV Campus d’Alcoi i la Universitat de València (EG) col·laboren per tercer any consecutiu en un projecte conjunt, en el marc europeu dels convenis ERASMUS. Es tracta d’una iniciativa anual de tres fases que comença sempre coincidint amb la Fira de Cocentaina. Segons els seus responsables, l’objectiu general és “fomentar l’intercanvi pràctic de coneixement sobre tres disciplines diferents entre els estudiants que hi prenen part”.

La primera fase comença en Alcoi. El professor de la UIT de Clermont-Auvergne, Marc Chevaldonné, imparteix classes de programació als estudiants de l’especialitat de robòtica de la UPV. El treball continua durant dos dies a l’estand del campus alcoià a la Fira de Cocentaina, coordinat pel subdirector de la UPV Jaume Masiá Vañó i amb un taller pràctic impartit pel també professor de la UPV Juan Ramon Rufino Valor. Al taller i els treballs també hi prenen part els estudiants de l’especialitat de Comunicació Audiovisual de la Universitat de València.

La part del proljecte desenvolupat a la Fira de Tots Sants

El primer encontre serveix per a definir un projecte específic, on els estudiants francesos aporten la programació, els alcoians la part de la robòtica i els valencians dissenyen la part comunicativa i de disseny de l’aplicació. A partir de la Fira, treballen a distància fins la segona fase que té lloc a Clermont-Ferrand en el mes de febrer. Allà, es posen en comú els avanços i els estudiants reben formació en narratives transmèdia per part del professor de la UV Germán Llorca-Abad. La fase final es dóna a València en el mes d’abril, quan els estudiants tornen a reunir-se per a presentar el projecte acabat.

En l’edició 2018-2019, els i les estudiants treballaran en l’ampliació del projecte anterior, per fer-la extensible a estudiants amb discapacitat. El prototip dissenyat permetia els xiquets i xiquetes en un nivell d’ensenyament mitjà aprendre elements bàsics de programació. Va ser presentat a un total de 7 col·legis, que s’ampliaran en el present curs.

Els estudiants participants en el projecte, en l'estand de la UPV a la Fira de Tots Sants de Cocentaina

.