El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Estudiants d’universitat aprenen sobre la historia, gestió i difusió de la Fira de Tots Sants de Cocentaina

Fruit de la seua magnitud, en les últimes edicions, la Fira s'ha convertit en objecte d'estudi per a alumnes de diferents especialitats acadèmiques.

Tres grups d'alumnes de diferents centres universitaris i de FP van estar a l'esdeveniment per a aprendre sobre organització, protocols i comunicació.

La Fira de Tots Sants de Cocentaina ha anat els últims anys incrementant el número de visitants i ha consolidat la cita a molts nivells.

Fruit de la seua magnitud, en les últimes edicions, la Fira s'ha convertit en objecte d'estudi per a alumnes de diferents especialitats acadèmiques. Aquesta última edició ha rebut la visita de tres grups d'estudiants del grau de Ciències de la Informació, de la UMH, de Protocol i Organització d'Esdeveniments, de IMEP i del cicle formatiu de Producció d'Audiovisuals, de l'IES Luis García Berlanga.

L’objectiu era conèixer de prop l'organització i les característiques d'un esdeveniment d'aquestes dimensions, de la mà dels seus organitzadors i principals protagonistes.

Per la seva banda, els alumnes del Grau de Comunicació Audiovisual i Periodisme, de la Universitat Miguel Hernández, d’Elx, van assistir a persona l'acte de la inauguració i tot el que suposa a nivell d'organització, protocol i comunicació. També van tindre l’oportunitat d’entrevistar al president de la Genralitat, Ximo Puig, que va inaugurar la Fira i a l'encarregat aquest any de llegir el tradicional text del Privilegi, l'empresari Rafael Pascual, amb el qual dona inici el certamen. Els alumnes van tornar a visitar la Fira el dia de la Festivitat de Tots els Sants per a conèixer l'experiència de les principals autoritats locals en l'organització de la Fira i descobrir les claus del seu èxit, com ha anat evolucionant la seua imatge i format i com funciona la seua promoció i difusió.

Els alumnes del Grau Universitari i Màster d'Organització d'Esdeveniments, Protocol i Relacions Institucionals que ofereix l'Institut Mediterrani d'Estudis de Protocol (IMEP), d’Alacant, per estudiar en profunditat tot el treball d'organització, protocol i comunicació que comporta el certamen. L'estand de premsa de la Fira es va convertir per un matí en una improvisada aula en la qual els estudiants van ser atesos per l'alcaldessa de la localitat, Mireia Estepa; la regidora de Fira, Eugenia Miguel; la responsable de Comunicació de Fira, María Moltó i Jaume Bernabéu, responsable de contingut audiovisual i xarxes socials de Visualcrea.

I per últim, els alumnes de primer i segon curs del cicle d'FP de Producció d'Audiovisuals, Espectacles i Esdeveniments de l'Institut Luis García Berlanga de Sant Joan, van estar en la Cocentaina i van mostrar molt d'interès per tots els detalls més tècnics i administratius que hi ha darrere de l'organització de la Fira, com el muntatge de les estructures, la gestió dels permisos d'exposició, les mesures de seguretat i d'accessibilitat, el comptatge de visitants, temps, pressupostos, canals de promoció, les principals dificultats o reptes que suposa.