El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

EU de Muro qualifica a Compromís de "mentiders" i afirmen que "amb el PP no hi ha cap apropament ni relació política"

Francesc Valls en una entrevista per a ARAMULTIMÈDIA
Consideren que la decisió que han pres de governar amb 4 regidors "és una irresponsabilitat"

Des d'Esquerra Unida han rebut aquesta decisió com una "desgràcia per a Muro". ARAMULTIMÈDIA ha parlat amb el portaveu d'EU i ex alcalde, Francesc Valls, per tal de conèixer la seua versió dels fets. Afirma que l'avisaren de la decisió "per telèfon" i "5 minuts abans" que ho saberen els mitjans de comunicació

Fins al dilluns 25 de juny, el govern municipal de Muro ha estat format per Compromís i Esquerra Unida. Fou l'acord al qual es va arribar a les eleccions de 2015, en què es va signar que en els dos primers anys de legislatura l'alcalde seria Francesc Valls (Esquerra Unida) i els dos últims seria Jacqueline Cerdà (Compromís). Aquest acord s'ha trencat i Compromís Muro governarà en solitari aquest últim any, ja que ha decidit retirar totes les competències als regidors d'Esquerra Unida.

Des d'EU han rebut aquesta decisió com una "desgràcia per a Muro". ARAMULTIMÈDIA ha parlat amb el portaveu d'Esquerra Unida i exalcalde, Francesc Valls, per tal de conèixer la seua versió dels fets. Afirma que l'avisaren d'aquesta decisió "per telèfon" i "5 minuts abans" que ho saberen els mitjans de comunicació. Valls creu que "això no es fa, no està bé", en referència a la forma de comunicar-li la notícia.

Jacqueline Cerdà en la roda de premsa va afirmar que va veure a EU "contents" en el moment de conèixer la notícia. Francesc Valls assegura que açò és una "valoració inventada" i que "no saben si en 4 regidors podran governar". Una altra de les crítiques de Compromís era la falta de comunicació i la relació amb altres partits. Francesc Valls deixa clar que "amb el PP no hi ha cap apropament ni relació política". Valls qualifica a Compromís de "mentiders".

L'exalcalde d'EU, en un comunicat, indica que "neguem la reunió que diu ella amb diputació, la única volta que ens hem reunit amb el president de la Diputació fou en 2015 per a demanar el Pla d’Obres i Serveis, sent que el portaveu del PP va ser convidat ja que ell havia concertat la reunió, es van aconseguir 450.000€ per al nostre poble en aquest Pla d’Obres i Serveis que està desenvolupant-se ara mateix al Barrio".

Esquerra Unida també fa autocrítica en els dos primers anys de legislatura, quan Francesc Valls fou alcalde. Valls reconeix que "potser hi ha hagut falta de comunicació i coordinació" en el moment d'ostentar l'alcaldia, però assegura que "aquest any li toca a l'alcaldessa i només s'hem reunit amb Compromís una vegada" des que tenen l'alcaldia.

Eleccions municipals en 2019

És una incògnita com afectarà aquesta decisió al poble de Muro i a les eleccions municipals que se celebraran en maig de 2019. L'opinió de Francesc Valls és que "EU i Compromís eixiran perjudicats en les urnes" arran d'aquesta decisió.

L'exalcalde assegura que "la culpa és dels dos partits" i "ni Compromís és tan bo ni Esquerra Unida tant roín".