El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

EU denuncia “boicot” a la Llum de les Imatges

Per les “divisions internes” dins del PP

Paco Agulló ha denunciat que "la nul·la implicació de l'Ajuntament en la promoció de la Llum de les Imatges acabarà provocant que esta exposició no arribe a les xifres previstes de turistes, quedant-se molt per davall d'altres ciutats les corporacions de les quals sí que han donat tot el seu suport a un tipus d'esdeveniment que està pensat per a convertir-se en un instrument altament eficaç per a la promoció turística".

Des d'Esquerra Unida-l'Entesa es pensa que el govern local del PP respecte a la mostra d'art sacre "està vorejant el boicot, a pesar que ara, Sedano la utilitze com a instrument de promoció en la seua campanya electoral". Paco Agulló atribuïx esta situació a les divisions internes del PP i a l'enfrontament de Jorge Sedano amb la consellera de Cultura, Trini Miró, principal responsable de què l'exposició haja vingut a Alcoi. El candidat es mostra contundent a este respecte i afirma que "per a evitar que Trini Miró es marque un tant polític, els populars alcoians són capaços de carregar-se una possibilitat real de què arranque la promoció turística de la ciutat".

A més, els d'esquerra denuncien la inexistència d'iniciatives municipals per a potenciar la rendibilitat de la Llum de les Imatges, "la posada en marxa d'un trenet turístic és un bagatge molt pobre, donades les possibilitats que obri una cita d'aquestes característiques". Com a exemple d'esta situació, Paco Agulló assenyala que les instal·lacions de la Touristinfo  "s'han utilitzat per a vendre bons de l'autobús i cadires de Festes, sense que s'haja plantejat usar esta oficina com a suport a la infraestructura de la Llum de les Imatges, a pesar que eixa hauria de ser la seua funció prioritària en estos moments".

Especialment preocupat s'ha mostrat Paco Agulló pel futur de la capella de l'antic asil i de l'església de la Mare de Déu, dos recintes rehabilitats per la Conselleria de Cultura que són de titularitat municipal. El candidat d'Esquerra Unida va afirmar que "el PP no té cap projecte per a ambdós edificis i molt ens temem que els tancaran quan acabe l'exposició". Agulló considera que s'està actuant "amb una absoluta desídia, que respon al criteri general de no obrir cap línia de col·laboració amb la Conselleria de Cultura".

 

ALCOI