El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

EU Muro reclama l'Ajuntament que finalitze el Pla Local de Prevenció d'Incendis

Des d'Esquerra Unida asseguren que Muro és un dels pocs municipis de l'Alcoià i el Comtat que encara no compta amb aquest pla

"Els incendis s'apaguen a l'hivern". Amb aquesta frase, des d'Esquerra Unida Muro volen alertar de la necessitat de tindre enllestit un Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals, per tal de previndre i planificar les accions a fer per mantenir els boscos.

El regidor d'EU Kike Pascual, recorda que aquest 2018, després d'una modificació de la Llei Forestal de la Comunitat Valenciana, és obligatori per a tots els municipis situats en zones de risc la creació de plans locals. I, segons assegura Pascual, "Muro és un dels poques poblacions importants de l'Alcoià- Comtat que encara no disposa d'aquest Pla", mentre que altres com Alcoi, Cocentaina, Ibi o Banyeres "sí que ho tenen en el seu ordenament".

Així les coses, Kike Pascual demana "al govern de Compromís que traga del calaix de l'oblit aquest Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals, ja que Muro està enclavat en una zona d'alt valor ecològic, amb Parc Natural inclòs i necessitem totes les eines necessàries per a mantenir el nostre patrimoni i poder llegar-ho a les futures generacions".