El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Europa assessorarà Alcoi per a implantar el projecte Smart City

Portada de la web europea on es parla d'Alcoi i el seu projecte
Alcoi és un dels tres municipis espanyols que ha accedit al programa

Es tracta d'un programa en el qual es vol potenciar el canvi i transformació dels municipis cap a ciutats intel·ligents. Alcoi té en marxa el projecte Smart City amb la seua càtedra, així com la idea de ciutat amb Alcoidemà, i ara accedeix a l'assessorament d'experts europeus perquè el canvi siga més efectiu.

Tan sols tres municipis espanyols, Algesires, Granada, i Alcoi, han accedit al programa 'Reptes de les Ciutats Digitals'. Es van presentar un total de 92 ciutats a aquest projecte, al que finalment han accedit 15 municipis europeus. Durant els pròxims 18 mesos, experts europeus en transformació digital assessoraran els tècnics municipals per aconseguir una millor implantació del projecte Smart City a la ciutat.

Aquest assessorament, com expliquen des del consistori, inclourà sessions de capacitació, o accés a xarxes i plataformes europees. Des del consistori valoren molt positivament també que s'aconseguirà potenciar les relacions amb altres ciutats europees quer també estan endinsades en la transformació digital. El projecte comença aquest 16 i 17 de maig amb la primera reunió prevista a Brussel·les, i en la que participaran l'alcalde Toni Francés, el regidor Manolo Gomicia, Alfonso Díaz per FEDAC, la Federació Empresarial de l'Alcoià i el Comtat; i Manuel Llorca com a director de la Càtedra Smart City al campus d'Alcoi de la UPV.

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés assegura que el projecte de ciutat Alcoidemà, juntament amb l'estratègia Smart City, i el fet de formar part de la xarxa Innpulso de ciutats per la ciència i la innovació, "han fet veure als responsables de la Comissió Europea que Alcoi està molt compromés en liderar la transformació digital". Així, es mostra convençut que "Alcoi és ja un referent en Espanya en ciutats mitjanes en temes de Smart City tal com es va demostrar al recent congrés «Small and medium Smart Cities» que va organitzar l'Ajuntament d'Alcoi i el Campus de la UPV d'Alcoi a través de la Càtedra Smart City al mes de febrer. Aquest nou reconeixement consolida eixe lideratge i ens projecte en Europa. És un al·licient més per seguir apostant pel nostre projecte que pretén transformar Alcoi, a través de la tecnologia, per a millorar la qualitat de vida de les alcoianes i els alcoians".