El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Europa s'interessa per les Jornades sobre Intervenció en el Patrimoni de la Setmana Modernista d'Alcoi

Manifestació sufragista a la I Setmana Modernista / R. Lledó

El lema de les jornades és "El nostre patrimoni: on el passat es troba amb el futur"

La Setmana Modernista d'Alcoi és un dels esdeveniments més joves a les nostres comarques, però a la vegada un dels que més ràpid s'ha consolidat. Una de les activitats d'aquesta segona edició són les I Jornades Tècniques sobre Intervenció en el Patrimoni Modernista. Aquestes formaran part de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, segons ha confirmat l'Ajuntament d'Alcoi. Aquestes jornades organitzades per l'Ajuntament d'Alcoi, l'estudi ARAE i la Universitat d'Alacant

La Setmana Modernista d'Alcoi és un dels esdeveniments més joves a les nostres comarques, però a la vegada un dels que més ràpid s'ha consolidat. Una de les activitats d'aquesta segona edició són les I Jornades Tècniques sobre Intervenció en el Patrimoni Modernista. Aquestes formaran part de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, segons ha confirmat l'Ajuntament d'Alcoi.

Els Anys Europeus contemplen temes específics per impulsar el debat i el diàleg dins i fora dels països sensibilitzant a la ciutadania i propiciant el debat sobre la nostra història i valors comuns. El lema escollit aquest any per a les jornades és "El nostre patrimoni: on el passat es troba amb el futur", incidint que el patrimoni no és únicament un llegat del passat, sinó que també contribueix a crear el futur tant dels nostres països com de la Unió Europea.

Les jornades alcoianes proporcionaran als assistents els principals coneixements per plantejar i executar una intervenció correcta, s'abordarà la metodologia, els criteris, les tècniques històriques, els sistemes actuals i la normativa. El curs està obert tant a tècnics (arquitectes, aparelladors, enginyers) com a promotors o agents vinculats amb el patrimoni arquitectònic de forma general. S'oferiran una visió completa i pràctica, que permetrà als assistents disposar dels principals coneixements per dur a terme satisfactòriament els seus projectes d'actuacions en edificis històrics modernistes.

Aquestes jornades organitzades per l'Ajuntament d'Alcoi, l'estudi ARAE i la Universitat d'Alacant. ARAE Patrimoni i Restauració, és l'agent local que proposa aquesta activitat dins de la celebració europea. Aquest estudi d'arquitectura especialitzat en gestió i intervenció en patrimoni porta anys col·laborant com a agent local (sota la supervisió de l'Institut de Patrimoni Cultural d'Espanya (IPCE) del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport) en les activitats que des d'Europa es coordinen en les Jornades Europees del Patrimoni (#JEP). Aquest any tan assenyalat per al sector del patrimoni i la seua salvaguarda, han contribuït a completar el calendari d'esdeveniments europeus.