El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps
Mural d'Eusebio Sempere
  • Un dels artistes amb temàtica d’art abstracte més internacional a la comarca de L'Alcoià

Eusebio Sempere naix a Onil l'any 1923 a una família obrera que posseïen una fàbrica de nines de cartó, lloc on va començar a interessar-se per les arts plàstiques, fet que va influir en el seu futur professional.

L'any 1941 va marxar a València a estudiar en la universitat la carrera de Belles Arts i poc després va aconseguir una beca per a anar a París on va conéixer a artistes espanyols de la talla d'Eduardo Chillida o artistes internacionals com Matisse, Kandinsky, Mondrian, entre molts altres, dels quals va tindre grans influències artístiques i un enorme aprenentatge d'ells.

En un primer moment les seues obres es centraven en un art figuratiu, però a partir de l'any 1953 va trencar amb aquestes idees i va començar a fer un estil més expressionista amb natures mortes, figures humanes o retrats que a poc a poc les va convertint en figures abstractes i geomètriques.

Tractant de millorar com a artista es va centrar en un altre tipus d'art com és l'escultura, un estil artístic poc conegut com és el cinètic o l'òptic, el qual es basa en el moviment de les escultures que ell creava. Aquestes manifestacions les solia realitzar amb peces de ferro o acer. Creant escultures mòbils o giratòries, penjants o sobre peanyes però sempre des d'un punt de vista geomètric.

Les seues obres, tant pictòriques com escultòriques, han estat exposades al voltant del món com a Nova York, Tòquio o Hamburg. Mentre que a Espanya té exposicions en el Museu Reina Sofia, Museu d'Art Modern de Barcelona o Museu d'Art Contemporani d'Alacant, edifici el qual va rehabilitar per a exposar les seues obres al món i que hui dia podem visitar.

D'altra banda, també ha creat diverses obres escultòriques per a l'entorn a la província d'Alacant com són, “L'Ocell”, situat a Alcoi, “Com una Estrela” a la rotonda de Maisonnave en Alacant i el disseny i pavimentació de l'avinguda Oscar Esplá o “Piràmide” en l’Albufereta, també en la capital de província.

En últim lloc, Eusebio Sempere va morir l'any 1985 havent sigut mereixedor pel seu treball de la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts i el Premi Príncep d'Astúries de les Arts, convertint-se en un dels precursors d'aquest estil d'art i un geni en la seua especialitat.