El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Eva García Sáenz de Urturi, Premi Planeta 2020, plat fort de la Festa del Llibre de Muro per a aquest dijous

Portada del llibre
  • BAsca de naixement però alacantina d'adopció, és una de les escriptores més rellevants del panoram actual

És un dels moments més esperats de la Festa del Llibre de Muro de 2021. Tota una premi planeta com ara Eva Sáenz de Urturi ofereix una conferència que estarà presentada per Manuel Palomar. Serà aquest dijous a les 20 hores al Parc del Batà.

Gran expectació a Muro per veure la premi planeta de 2020, que presentarà el seu llibre 'Aquitània'. Els assistens tindran l'oportuniat de xarrar i departir amb una de les esriptores més importants del moment a l'Estat espanyol. 

El personatge principal 'Aquitània és Leonor d'Aquitània, que va ser esposa del monarca francés Lluís VII i, posteriorment, amb Enric II Plantagenet, rei d'Anglaterra. L'argument gira al voltant de l'assassinat del seu pare, en el qual ella s'haurà d'implicar per a esbrinar què va succeir. Leonor d'Aquitània és una de les reines més fascinants de l'Edat mitjana i de tots els temps, segons la mateixa autora.

Eva Garcia Sáenz de Urturi naix l'any 1972 a Vitòria, però és a Alacant on cursa el seus estudis d'òptica i optometrista, i on viu fins a l'actualitat.

Va publicar en 2012 la seua primera novel·la, «La saga de los longevos», que es va convertir en un fenomen de crítica i vendes.

En 2014 va veure la llum el segon lliurament de la saga, «Los hijos de Adán» i també la novel·la històrica «Pasaje a Tahití».

En 2016 publica amb l'editorial Planeta «El silencio de la ciudad blanca», un thriller apassionant ambientat a la seua ciutat natal, que ha suposat el gran èxit del best seller de qualitat i té un milió de lectors i l'adaptació cinematogràfica dels quals de la mà de A3 Media Cinema va suposar en 2019 la consagració del fenomen literari de la dècada.

En 2017 va publicar «Los ritos del agua», el segon i esperat lliurament de la «Trilogia de la ciutat blanca». I en 2018 «Los señores del tiempo», l'aclamat tancament d'una trilogia inoblidable. I guardonat amb el premi llibre de ficció de l’any 2019 pel Corte Inglés.

L'any 2020 li va ser atorgat el Premi Planeta per la seva novel·la de gènere històric, Aquitània. En aquesta novel·la fusiona la novel·la històrica amb la intriga criminal entorn de la reina consort Leonor d'Aquitània.