El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

L'Alcoyano, ni cara a l'aire (1-0)

L'Alcoyano, ni cara a l'aire (1-0)

Situació límit del Deportivo que no alça el cap i que mostra una debilitat defensiva més que preocupant. El Celta B ha guanyat 1 a 0, i gràcies. Pitjor que un flan, sense perill i sense idees. Rubio ha estat el millor amb dos dispars molt perillosos. La volta al Collao, decisiva, però en tota la temporada només ha estat capaç de guanyar per dos gols a un rival: El barça B en la primera jornada (3-1).

Més informació

L'Alcoyano, ni cara a l'aire (1-0)

Excàlibur a ritme de Gurruchaga

Merlín al Teatre Calderón
El Teatre Calderón obre la Mostra 2018 amb un desenfadat, intel·ligent i genuí Merlín, la Leyenda, de Trencadís Produccions

Hi ha una llegenda sobre el rei Artús que no apareix a les històries i romanços medievals. És aquella on la màgia quasi es pot tocar amb les mans, la mateixa en què Ginebra és un veritable exemple a seguir per la resta de les princeses nyonyes i el lloc idoni per poder somiar que tot, absolutament tot, és possible. Ah, i on el paladar musical és immillorable. Ressenya de Marta Rosella Gisbert

Hi ha una llegenda sobre el rei Artús que no apareix a les històries i romanços medievals. És aquella on la màgia quasi es pot tocar amb les mans, la mateixa en què Ginebra és un veritable exemple a seguir per la resta de les princeses nyonyes i el lloc idoni per poder somiar que tot, absolutament tot, és possible. Ah, i on el paladar musical és immillorable.

Aquesta llegenda, la de Trencadís Produccions, que va inaugurar la Mostra ahir dissabte, -a les set de la vesprada, al Teatre Calderón-, s’articula en clau de rock i blues. La música és el seu leitmotiv. Els personatges canten i interpreten amb gran feeling per l’escenari com les estrelles més aclamades de la Bretanya. És impossible parpellejar perquè cap detall, cap, és imprescindible. I en tot aquest arranjament, una peça clau: la màgia del Merlí per trobar el successor adequat a la corona anglesa. Segurament, no hi ha cap altre actor a la terra, ara mateix, que estiga més amb consonància amb el mag que Javier Gurruchaga. El vasc ens fa vibrar amb el seu toc Mondragón -una altra gran llegenda que està tornant a despertar-, en un espectacle força plàstic i estèticament impecable, intel·ligent, interessant i d’obligada visió per a tots els públics. I és que la millor defensa de la Bretanya davant dels invasors saxons a principis del segle VI necessitava de la màgia, el bon humor i la saviesa de Merlí Gurruchaga. La llegenda es reescriu deliciosament gràcies a la Mostra 2018.

Ressenya de Marta Rosella Gisbert