El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Excavacions al Castellar descobreixen la muralla Al-Qüy

Excavacions Castellar / Ajuntament d'Alcoi

El pròxim 21 de juliol, qualsevol persona interessa en la muralla, podrà gaudir d'una visita guiada. Eixida des del Collao a les 08:30.

Aquest és ja el quant any consecutiu que es realitzen les excavacions al poblat fortificat andalusí del Castellar d'Alcoi, convertint-se en l'objectiu principal l'excavació de la muralla sud-est de l'antic Al-Qüy. Tot açò seria impossible sense el treball i impuls per part del Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó; l'autorització de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, i el finançament de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament d'Alcoi.

Pel que fa a l'excavació i treballs, aquest han estat dirigits per l'arqueòleg Germán Pérez Botí.

A més a més, per a tots els que estiguen interessats, el pròxim 21 de juliol es realitzara una visita guiada pel Castellar. La visita eixira des del Collao a les 08:30, i no fa falta cap mena de reserva o preinscripció.

Segons Lorena Zamorano, regidoria de Patrimoni Històric, ha explicat que "donada la importància d'aquest jaciment amb un exemple de muralla única al País Valencià, notablement conservada i la informació que any darrere any està aportant-nos aquest enclavament arqueològic sobre el passat àrab de la nostra societat, pensem que és necessària una intervenció de consolidació i preservació del BIC, per la qual cosa, anem a treballar en un avantprojecte que no sols permeta preservar el bé sinó dinamitzar-lo com a recurs cultural i turístic de la nostra ciutat".

L'exhumació total de la muralla, tres contraforts semicirculars de grans dimensions, diferents departaments, murs de maçoneria i més, són algunes de les troballes que s'han pogut obtenir de les excavacions. I com a notícia molt positiva, serà a partir d'aquest setembre, l'estudi i restauració d'aquestes troballes que formaran part del Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó.