El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Excepcional resultat per al Club Natació Alcoi a Calp, amb classificació inclosa per als autonòmics

Entrenador i participants de la natació alcoiana /AM
Joana, Irene i Clàudia, protagonistes pel seu rendiment i les seues marques per a l'autonòmic

Aquest dissabte  el Club Natació Alcoi (CNA) ha estat competint a la Fase Provincial dels Jocs Esportius que s'han celebrat en Calp en jornada doble de matí i de vesprada. Encara que hi havia més nedadors inscrits, finalment han sigut tres les representants del club que hi han participat. Joana Micó Belda ha aconseguir un fet sense precedents en la història del CNA: rebaixar la marca mínima per als autonòmics en tres de les quatre proves en que va participar (100m braça, 200m estils i 400m lliures).

Abans d'encetar la crònica esportiva m'agradaria transmetre les meues felicitacions al CNA i a la seua junta directiva, a les mares i pares implicats, a tots els xics i xiques que entrenen totes les setmanes i, molt especialment, al seu entrenador Samuel Vidal i a les tres nedadores participants en estes jornades (Joana, Irene i Clàudia) que, per fi, han posat el nom d'Alcoi en un lloc ben destacat dins del món de la natació regional.

Però... per què primer va la felicitació? Senzillament perquè encara estic bocabadat del que vaig veure dissabte en la piscina de competició de les instal·lacions esportives de Calp.

Ambient impressionant: graderies plenes, nedadors i nedadores hipermotivats (és una de les últimes oportunitats que tenen de treure's la marca mínima i el bitllet cap als autonòmics de natació de juliol), càntics d'animació, lemes d'equip, xerrades tècniques i tàctiques, els entrenadors mesurant ritmes, motivant, donant ordres i els xics i xiques a la piscina, fent metres i metres... i això què només era el calfament!

El que vos conte, només entrar el bon rotllo t'enganxa i, si eres aficionat a la natació, eixe bon rotllo et dura un parell de dies com a mínim.

Tres nedadores estelars

Pel que fa a la competició, les nostres tres nedadores van estar absolutament brillants i rebaixant sempre les seues marques, la qual cosa posa de manifest que s'ha treballat de valent al llarg del dur hivern. Però va ser una nedadora en particular (Joana) la que va aconseguir un fet sense precedents en la història del CNA i és que va rebaixar la marca mínima per als autonòmics en tres de les quatre proves en que va participar (de matí, als 100m braça i de vesprada, als 200m estils i als 400m lliures).

Només se li va escapar per un parell de segons la mínima en els 100 m esquena. A tot açò ja van cinc mínimes (ja tenia la dels 100 m lliures i 200 m braça), cosa que la situa com la nedadora més en forma i màxima representant del club en aquest tipus de competició (no em vull oblidar que hi ha més nedadors i molt bons, tant joves com de categoria màster, que competeixen en travessies de llarga distància en mar obert).

Enhorabona Joana perquè l'execució tàctica i tècnica de les proves va ser magistral (i el que ha competit ja sap de què en parle).

En aquest tipus de proves resulta molt difícil d'abstreure's dels nervis inherents a la competició (sobretot quan hi ha una marca mínima en joc) perquè saps que a la menor errada (en un viratge, en dos braçades mal executades...) vas a perdre eixe mig segon que capgira la glòria d'haver aconseguit l'objectiu de la marca en l'amargura d'haver quedat a les portes. Però la nostra Joana ha madurat molt últimament i se la veia concentrada i segura.

Tècnica impecable

I tant, perquè tècnicament va estar impecable (inclús en el viratge més complicat d'esquena a braça als 200 m estils i que ja l'havia penalitzat en alguna competició anterior). Però és que tàcticament va estar napoleònica, controlant en tot moment el ritme de les rivals i els ritmes i tempos propis, a cada pas per meta, i sabent exactament quan havia d'aguantar i quan havia d'accelerar (per als profans, en natació és un clàssic eixir 'a per totes' i morir ofegat a meitat de la prova).

Resultat final: les mínimes ja esmentades i 5ª classificada en la general dels 200 m estils i 400 lliures, 7ª classificada als 100 m braça i 12º classificada als 100 m esquena. Resultat brillant i que ens dóna una idea de l'altíssim nivell que tenen les nedadores de la província.

Acabe la crònica i em queda la intranquil·litat de saber que em deixe moltíssimes coses que contar: el dia a dia en un club de natació, de tàctica i tècnica, de les travessies en mar obert, del nivell competitiu d'altres clubs de la mateixa lliga o dels pròxims campionats autonòmics...

Espere poder-ho fer en alguna altra col·laboració però, de moment i després dels últims escàndols de corrupció esdevinguts (provocats pels qui suposadament ens han de donar exemple), em quede ben tranquil de pensar que el futur està en mans d'uns joves als qui he vist nedar, riure, animar, competir però, sobretot, gaudir del treball ben fet. Enhorabona CNA!

Per Pau Micó i Tormos