El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Èxit a la campanya de xarrades del col·lectiu LGTBI MARIola

LGTBI MARIola durant una de les xarrades / LGTBI MARIola

Ja són tres anys els que es du a terme el programa “Parlem de diversitat sexual i identitat de gènere” a centres de secundària de les comarques de l’Alcoià, El Comtat, i altres pròximes, i any rere any s’incrementen les sessions.

LGTBI MARIola, que dóna suport a lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, porta ja tres anys treballant a l’Alcoià, El Comtat, i altres zones pròximes, per a divulgar als instituts els valors de la diversitat afectivo-sexual i identitat i expressió de gènere. A partir d’unes xarrades, es vol que és més joves coneguen conceptes com identitat, orientació, expressió, però, sobretot, es pretén finalitzar amb la LGTBIfòbia.

Alguns dels centres que han participat d’aquestes sessions han sigut l’IES Pare Vitòria d’Alcoi, l’IES Pare Arques de Cocentaina, el CIPFP Batoi d’Alcoi, l’IES Albaida i l’IES Pou Clar d’Ontinyent.

Cal destacar que durant aquest curs s’ha augmentat el nombre de sessions que s’han realitzat als instituts, i les consultes dels centres escolars a l’associació. La demanda ha sigut major de les sessions que s’han pogut realitzar.

Segons els membres del col·lectiu, la valoració és molt positiva, ja que es veu interés per part dels centres i dels mateixos alumnes. Jordi Jiménez, president de LGTBI MARIola, destaca que “cal continuar amb el procés de formació i acompanyament, i no sols dels alumnes, també dels equips docents que també els cal una formació de conceptes i altra de com explicar les noves normatives i com portar endavant els protocols d’actuació davant casos d’assetjament o amb persones trans”.

Des d’aquesta associació asseguren que per al pròxim curs les xarrades aniran augmentant en nous centres i consolidant els que ja participen.