El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Èxit d’assistència en l'XI Intercanvi de Llavors Tradicionals a Turballos

Èxit d’assistència en l'XI Intercanvi de Llavors Tradicionals a Turballos / Vila de Muro
S’ha inclòs l’activitat de les XIV Jornades per a la Sostenibilitat que organitza la Regidoria de Medi Ambient de Muro d’Alcoi

Un gran nombre de públic de diverses comarques d’Alacant i València, ha assistit a l'XI Intercanvi de Llavors Tradicionals a Turballos, on s’ha inclòs l’activitat de les XIV Jornades per a la Sostenibilitat que organitza la Regidoria de Medi Ambient de Muro d’Alcoi

L'XI Intercanvi de Llavors Tradicionals a Turballos, ha conclòs amb un gran èxit d’assistència, de públic vingut de diverses comarques d’Alacant i València. Aquesta edició, com cada any des de fa ja 11, l’organitza l’associació ‘Llavors d’ací’ per a la promoció i conservació de la biodiversitat agrària del País Valencià.

Aquest any, s’ha inclòs, igual que l’any passar, l’activitat dins del programa de les XIV Jornades per a la Sostenibilitat que organitza la Regidoria de Medi Ambient de Muro d’Alcoi.

També, s’hi ha segueix impulsant la revitalització de les pedanies de la mà de les Regidories de Promoció Econòmica i Pedanies i les mateixes associacions de les pedanies, com és la Fira de la Terra.

Els assistents han pogut fer una ruta per a conéixer plantes mengívoles, a càrrec d’Ausiàs Jordà, i al contacontes ‘La bruixa xocolata’ a càrrec de Silvia Colomer.

Eli Pérez, Regidor de Medi Ambient de Muro, diu que “va ser tot un èxit fer coincidir l’any passat aquestes activitats i emmarcar-les dins de les Jornades per a la Sostenibilitat. Les diferents associacions m’han comentat l’èxit de participació i la valoració general és positiva. El resultat del treball conjunt de les 3 Regidories implicades demostra que junts sumem i aquesta és la línia que beneficia a tots”.

Per la seua part, Enrique Martínez, president de l’associació ‘Llavors d’ací’, va fer lliurament a la Comunitat de Turballos una placa commemorativa de reconeixement i agraïment a Vicent Micó, recentment desaparegut, pel seu suport a la Trobada durant tants anys.

Cal destacar que fins al 25 de març tindran lloc la resta d'activitats programades, i també, les exposicions d'aquestes jornades (‘Aus de Mariola de pinzell i obturador’ i ‘Transformant la realitat V’) els divendres i dissabtes de 17.00 a 21.00 hores a l'Espai d’Art Arpella de l’Arxiu Municipal.

El dia 2 de març està programnada la conferència de la presentació del llibre ’Encara no és tard’ d’Andreu Escrivà.

El dia 4 pel matí tindrà lloc la ja tradicional Volta a les Pedanies i a la vesprada, la conferència, ‘El tren Alcoi-Gandia. Passat i present’ amb la posterior projecció del documental ‘Serpis de Ferro’.