El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Èxit de participació en el curset sobre el bon ús dels trabucs a Alcoi. El 30% dels assistents són festeres

Primera sessió del curset / ASJ
Segons les previsions de l'ASJ, acudiran vora 300 persones en els tres dies de curset. Resten dues sessions el 27 de gener i el 3 de febrer

S'ha centrat en explicar la nova Instrucció Tècnica Complementaria 26 (ITC 26) que regula les manifestacions festives on apareixen armes d'avantcàrrega (com ho són els trabucs). Els festers i festeres encara poden inscriure's en aquestes jornades. En la primera de les sessions hi han acudit festers de tot tipus: des de festers que dispararan per primera vegada en 2018, fins a festers veterans que volen conèixer les noves modificacions de la ITC 26

L'Associació de Sant Jordi (ASJ) i AITEX han organitzat un concurs intensiu que té com a objectiu el bon ús dels trabucs durant les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi. S'ha centrat a explicar la nova Instrucció Tècnica Complementaria 26 (ITC 26) que regula les manifestacions festives on apareixen armes d'avantcàrrega (com ho són els trabucs). En la primera sessió hi han assistit 105 persones, del qual un 30% han sigut festeres, segons xifres de l'ASJ.

La regulació sobre el 'disparo' en les festes de Moros i Cristians cada vegada és més restrictiva. A Alcoi ho saben i s'han organitzat 3 cursets sobre el bon ús del trabuc, la pólvora i la cantimplora per al dia de l'Alardo. Els festers interessats encara poden acudir a aquestes jornades formatives els dissabtes 27 de gener i 3 de febrer.

Segons les previsions de l'ASJ, acudiran vora 300 persones durant les 3 jornades. En la primera de les sessions, que s'ha celebrat el 20 de gener, hi han acudit festers de tot tipus: des de festers que dispararan per primera vegada en 2018, fins a festers veterans que volen conèixer les noves modificacions de la ITC 26.

Cal recordar que qualsevol fester pot acudir a aquests cursets que han fet possible AITEX i l'ASJ. Les sessions no tenen cap cost i el principal objectiu és que no hi haja cap incidència durant l'alardo i tindre un bon fi de festa tots els anys.

On es repartirà la pólvora?

Després de descartar la protectora d'animals com a lloc per repartir la pólvora, l'ASJ ja treballa per trobar un nou lloc. Des de la institució festera asseguren que ja tenen una proposta d'aquest emplaçament, però que necessiten l'autorització de la Subdelegació del govern.

La previsió de l'ASJ és que durant la setmana del 29 de gener ja puguen fer públic el lloc on tindrà lloc el repartiment.