El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Èxit en la Setmana Modernista d’Alcoi, el primer ‘gran acte’ amb pandèmia

Inauguració de la Fira / Mireia Martí

650 persones es ongregaren en l'acte més multitudinari de la Plaça d'Espanya complint amb totes les mesures

No ha sigut com les anteriors edicions, però Alcoi ha demostrat que pot celebrar actes més o menys multitudinaris com ha sigut el cas de la IV Setmana Modernista. El consistori valora positivament la seua celebració on s’ha controlat l’aforament en tot moment. Lorena Zamorano, regidora de Turisme, reconeix que estan “molt satisfets per la boníssima acollida”.

La principal novetat de la IV edició ha sigut que calia reservar l’entrada de forma anticipada per controlar l’aforament. S’han viscut actes de tot tipus com és el cas d’exposicions, xerrades o lectura de textos modernistes. Durant la Setmana, s’han celebrat diferents activitats culturals com exposicions, xerrades o lectura de textos modernistes. La principal novetat aquest any és que calia reservar de forma anticipada l'entrada per poder controlar l'aforament i respectar la normativa vigent.


El cap de setmana del 24 al 26 de setembre ha tingut actes amb escenaris al carrer i en interiors. La plaça d'Espanya ha acollit dos grans espectacles de màgia: la invocació a Houdini i dissabte una exhibició d'escapisme, també a càrrec d'Houdini, que va ser interpretat magníficament pel jove mag alcoià Hugo. Per dur endavant aquests esdeveniments es va omplir la plaça d'Espanya de cadires, prop de 650, deixant la distància de seguretat corresponent. Va haver-hi una ocupació total d'un públic que va gaudir de valent.


Els carrers del centre es van omplir de gent passejant tant dissabte 25 com diumenge 26 de setembre. La Fira ubicada a la Glorieta ha comptat amb un control d'aforament que “s’ha respectar en tot moment”, segons el consistori, així com les indicacions de l'itinerari marcat. Cal ressaltar que aquest any per primera vegada, la ciutat de Barcelona ha estat entre els municipis que exposaven la seua Fira Modernista.


Una de les principals novetats d'aquesta edició ha sigut la col·locació d'un escenari en la plaça Ferrándiz i Carbonell que ha acollit una completa programació d'actuacions a càrrec de diferents entitats. A més, cal destacar especialment el gran nombre de persones que es va vestir d'època i va gaudir del cap de setmana a la nostra ciutat on també es van dur a terme rutes guiades, degustacions de vermut, així mateix va haver-hi un concert de l'Orquestra Simfònica d'Alcoi en el Teatre Calderón. També s’ha celebrat la XXVII Mostra de Dolçaines i Tabals d'Alcoi, es van organitzar diferents jocs per a la infància, entre altres activitats.


La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, apunta que “ha sigut l'edició més difícil perquè hem hagut de preparar-ho tot a sense saber quines serien les mesures definitives. Han sigut moltes hores i molt esforç que han tingut la seua recompensa amb la gran afluència que hi ha hagut, respectant tota la normativa. La gent tenia ganes d'eixir al carrer de nou i viure un esdeveniment com aquest, era una prova de foc que hem superat. Vull agrair al Departament de Turisme de l'Ajuntament d'Alcoi que és l'organitzador la gran tasca que ha realitzat i també a totes les entitats que han participat tot el treball que han fet perquè sense elles aquesta Fira no seria possible. Sense cap dubte podem afirmar que la Setmana Modernista s'ha consolidat a la nostra ciutat”.