El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Exposició en homenatge a Barrachina al MAF

S'inaugura aquest dijous 8 de febrer a les 20 hores

La mostra ens ofereix un recull de 50 obres de l'artista que reflecteixen tota la seua trajectòria, amb molta varietat tant de formats, Un homenatge que des de l'Associació de Sant Jordi fan a l'artista Paco Barrachina, considerat un dels majors exponents del realisme pictòric, i que ens va deixar fa menys d'un any.

L'Associació de Sant Jordi ret homenatge a Paco Barrachina, un dels pintors realistes més destacats del passat segle, i que ens va deixar l'any passat. Per a l'ocasió, s'han reunit vora 50 obres que recorren la seua trajectòria artística, i que mostren molta diversitat, tant en els formats, des de miniatures a grans llençols; com en la tècnica, amb dibuixos, pastel, aquarel·les i olis.

També la temàtica és variada, ja que com explica Ignacio Trelis, assessor artístic de l'Associació de Sant Jordi, les obres van "des de la part més íntima, amb els retrats del seu entorn familiar i cercle d'amics, fins a les obres de caràcter més popular, amb delicades composicions costumistes". Les festes de Sant Jordi també estan representades en l'exposició, amb les figures de Sant Jordi que Barrachina va fer per al cartell de festes del 2001; o amb el retrat hiperrealista i de gran format del capità cristià dels Cides en 1984, Eladio Silvestre.

La inauguració de la mostra serà aquest dijous 8 de febrer, en la sala Fernando Cabrera del MAF, el Museu Alcoià de la Festa, a les 20 hores. En definitiva, com diu Ignacio Trelis, es tracta d'un homenatge "a un home amable, senzill i entranyable, i a una obra que trasllada pur sentiment i excel·lent ofici".