El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Extingit l'incendi sota el Castell de Cocentaina

Extinció de l'incendi / Aj. Cocentaina
Una família ha sigut desallotjada per prevenció, però va poder tornar poc temps després sense lamentar danys personals ni materials

Cap a les 7:13 h. d'aquest dijous 14 de juliol s'ha donat per extingit l'incendi que es va iniciar ahir prop del Castell de Cocentaina i la zona del cementiri. Així ho ha confirmat el gabinet de comunicació d'Emergències de la Generalitat Valenciana a les seues xarxes socials

Cap a les 7:13 h. d'aquest dijous 14 de juliol s'ha donat per extingit l'incendi que es va iniciar ahir prop del Castell de Cocentaina i la zona del cementiri. Així ho ha confirmat el gabinet de comunicació d'Emergències de la Generalitat Valenciana a les seues xarxes socials. Les mateixes fonts han informat que l'incendi ha quedat en conat, és a dir, ha afectat menys d'una hectàrea de superfície.

Cap al migdia del dilluns 13 de juliol s'ha iniciat un foc sota el Castell de Cocentaina. Els mitjans mobilitzats han sigut 2 unitats de Bombers Forestals, 2 mitjans aeris i un agent mediambiental per a treballar en la zona.

Un dels principals riscos ha sigut la proximitat a zona urbana. Per aquest motiu Emergències ha decretat el nivell 1 de gravetat per la proximitat del foc al nucli urbà. De fet,  Una família ha estat desallotjada per precaució, però poc després ha pogut tornar a la seua caseta de camp. Fonts del consistori asseguren que "cap persona o propietat ha patit danys a causa del foc". També s'ha tallat el subministrament elèctric d'una torre d'alta tensió propera.

El foc s'ha donat per controlat, segons el consistori, a les 14:30 h. Segons el servei d'Emergències, la superfície cremada és de menys d'una hectàrea (conat) i l'incendi s'ha donat per extingit a les 7:13 h d'aquest dijous 14 de juny.