El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Extorsiona el seu veí per 1000 euros i li pillen en una cita trampa a Cocentaina

Sobre amb diners falsos per enganyar l'extorsionador i detindre'l
Amenaçava de mort la víctima, un home de 73 anys, al que demana un pagament de 1000 euros

Li telefonava i l'amenaçava de mort. La víctima, de 73 anys, estava espantat perquè el detingut sabia massa detalls de la seua vida privada. Finalment acudeix a la Guàrdia Civil, qui prepara una trobada falsa en un parc de Cocentaina per fer el pagament. Amb persecució i resistència, però finalment detenen al suposat extorsionador, que resulta ser el veí de la víctima.

Sembla un cas de pel·lícula, inclosa la cita trampa per a pillar al sospitós.

Tot comença quan un home de 73 anys, veí de Cocentaina, denuncia davant la Guàrdia Civil que fa tres setmanes que rep cridades telefòniques d'un home que li amenaça de mort si no paga 1.000 euros. L'home estava preocupat perquè la persona que li extorsionava sabia massa detalls de la seua vida personal, com el nom complet, que vivia a soles i la direcció, o el cotxe que conduïa, per exemple.

Així, i com es fa en les pel·lícules, la víctima accepta un encontre per a fer el pagament, però amb els agents de la guàrdia civil vestits de paisà a prop per tal de descobrir l'extorsionador. Els agents expliquen que en un primer intent el sospitós no es va atrevir a apropar-se a la víctima perquè hi havia massa testimonis en el parc, així que li deixa una nota en el parabrisa del cotxe perquè agafe el telèfon. Pocs minuts després li crida i li ordena que deixe el sobre amb els diners a prop de la font de la plaça. Així ho fa l'home, tot i que el sobre està preparat i tan sols porta papers blancs.

Els agents de paisà vigilen la font del parc, quan de sobte apareix un home en bicicleta que ràpidament agafa el sobre i se'n va en la bici. Els agents intercepten al sospitós, no sense baralla. Un moment complicat, ja que, com expliquen des de la Guàrdia Civil, "alguns ciutadans increparen els agents, que no portaven uniforme, pensants que estaven agredint a l'home de la bicicleta en el moment de la detenció, ja que el sospitós oposava gran resistència". Finalment el detenen, sense ferits, i els agents s'identifiquen a la resta de veïns presents perquè entengueren la situació.

El detingut portava damunt el sobre fals amb els papers blancs i un paperet amb el telèfon de la víctima. Els agents aleshores descobreixen que sabia tant de la seua víctima perquè era el seu veí, i que va aprofitar que sabia que la víctima vivia a soles per a "fer-li més por". El detingut, espanyol de 37 anys, ja ha declarat davant el jutge per un delicte d'extorsió i amenaces greus, i ha quedat en llibertat amb càrrecs a espera de juí.